23 de maig 2012

Les serps cegues

Títol: Les serps cegues
Títol original: Les serpents aveugles
Autors: Felipe Hernández Cava (guió), Bartomeu Seguí (dibuix)
Publicat per: Inrevés Edicions, gener 2010
Format: Cartoné, 72 pàgines, Color
Preu: 16€

En el moment que Les serps cegues va sortir a la venta, en aquell moment no em va cridar l'atenció, ara bé el nom se'm va quedar gravat per si mai se'm tornava a creuar pel camí. Al desembre passat, Dolmen Editorial va publicar Històries del barri, obra amb la qual comparteixen dibuixant, en Bartomeu Seguí, i d'aquí que va sorgir un interès per l'obra de la qual estic parlant. Així va arribar el 30è Saló del Còmic, i Les serps cegues va ser el primer còmic que vaig comprar, aquest a l'estand de Dolmen, ja que també hi venien obres d'altres editorials de les Illes Balears.

Havent acabat de llegir-lo, no cal dir que és una excel·lent obra, tant a nivell de guió a càrrec de Felipe Hernández Cava com també a nivell de dibuix i color del ja mencionat Bartomeu Seguí. Amb el rerefons de la Guerra Civil Espanyola, en la qual aprofundirem en alguns personatges, ens trobem a la ciutat de Nova York de l'any 1939, on un misteriós home vestit de vermell buscarà un home, en Ben Koch, el qual ha incomplert un pacte, i aquest per la seva banda també està cercant un altre home, un antic conegut. Aquestes persecucions i recerques entre individus estan emmarcades en un mosaic de traïcions, contraposicions i persecucions per idees polítiques divergents i tota un aura de misteri que envolta els diferents elements d'aquesta història pròpia del gènere negre, on tal com diu un dels personatges "ningú és qui diu que és". 

Concloent, Les serps cegues és un gran còmic, que va ser guardonat amb el Premi millor obra i millor guió del Saló Internacional del Còmic de Barcelona 2009, amb el Premi Nacional de Còmic 2009 i amb el Premi ComiCat 2011 al millor guionista.


Llop Segarrenc - Planeta Sigarra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada