11 de maig 2012

Guardonats amb els Premis ComiCat 2012

Enguany sembla que el català ha augmentat la seva presència al Saló del Còmic de Barcelona. A banda de les novetats habituals, hi ha hagut una presentació conjunta d'aquestes i un estand dedicat en exclusiva a la nostra llengua. Això ha fet fet que es guanyés en visibilitat (si més no gràcies a la cridanera senyera!) i estem segurs que els afeccionats ho hauran agraït. Però, tot i això, els Premis lliurats per Ficomic han seguit deixant de banda la nostra llengua per motius que fora llarg d'explicar ara.

Per aquesta raó, ComiCat, que recordem que és una iniciativa de caràcter voluntariós, feta al marge de qualsevol institució i sense cap subvenció, ha cregut necessari atorgar un any més els seus premis. Amb l'edició de 2012 s'ha premiat el bo i millor del còmic en català publicat durant l'any natural anterior mitjançant una votació popular organitzada al nostre Facebook. Aquí teniu els resultats:

Millor Editorial: Glénat/EDT


Millor Dibuixant: Juanjo Guarnido (Blacksad Integral)


Millor Guionista: Paco Roca (L'hivern del dibuixant)


Millor Còmic: L'hivern del dibuixant (Paco Roca)


Millor Webcòmic: De Tres


Enhorabona als guardonats! De nou Glénat aconsegueix un guardó a Millor Editorial gràcies a la seva regularitat i compromís. Quant al Millor Dibuix, ha quedat clar que ningú pot amb Juanjo Guarnido i el seu esperat “Blacksad Integral”. Els premis a Millor Guió i Millor Còmic són pel gran vencedor d'aquesta edició: Paco Roca i el seu “Hivern del dibuixant”. De tota manera, cal fer una menció especial per dos candidats que han obtingut un bon recolzament però que finalment no han estat guardonats. Quim Bou per “Orn 5” i “Balears abans i ara” i Craig Thompson per “Habibi”.

Quant al premi al Millor Webcòmic, ha estat una batalla aferrissada entre “El Tentacle”, “La tira de cargols” i “De Tres”, que s'ha fet amb la victòria. Es coneix que després del combat se'n deuen haver anat a fer-se una bona cervesa com a bons germans, resultat de la qual ens arriba aquesta il·lustració (feu clic a sobre per ampliar-la). Moltes gràcies!! Ens ha fet molta il·lusió!!

1 comentari:

  1. Felicitats als guanyadors!
    I la il·lustració del Premi Webcòmic molt maco!!!

    ResponElimina