30 de maig 2012

Còmics en català a l’Acampallengua de Manacor


L’Acampallengua, la gran trobada juvenil per al llengua organitzada pels Joves de Mallorca per la Llengua que tendrà lloc a Manacor els dies 2 i 3  de juny, serà un centre per debatre sobre la situació actual de la nostra llengua i per presentar propostes per fer-ne avançar l’ús.

Més concretament, el dissabte, 2 de juny, a les 16.00 hores, a la Institució Pública Antoni Maria Alcover, començarà el cicle de xerrades de l’Acampallengua, amb una conferència titulada “Còmics en català”, a càrrec de l’Associació d’Amics i Víctimes dels Còmics, que parlarà sobre la presència de la nostra llengua a un sector en què els dibuixants mallorquins han estat punters.

Acte seguit, al mateix espai, tendrà lloc un dels moments més interessants de l’Acampallengua, la taula rodona “La lluita per la llengua a Mallorca”, amb representants del Moviment per la Llengua, Enllaçats pel Català, Jubilats per Mallorca, Campanya A Mallorca en Català i Joves de Mallorca per la Llengua. Es tracta d’entitats i col·lectius que han destacat durant aquest any i mig pel seu activisme a favor de la llengua en un context marcat per les agressions del Govern Bauzá contra els drets dels catalanoparlants. Molts d’aspectes estaran presents a la taula rodona: els atacs al català a l’escola, el projecte de segregació lingüística a infantil i primària o la llei de funció pública, així com les diferents estratègies que s’han posat en marxa des de la societat civil per combatre-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada