30 de maig 2012

300

Títol: 300 (Edició en català)
Títol original: 300
Autors: Frank Miller (guió i dibuix), Lynn Varley (color)
Publicat per: Norma Editorial, abril 2008
Format: Cartoné, 96 pàgines, Color
Preu: 19,50€



Quan una batalla ha traspassat fronteres geogràfiques i temporals, essent coneguda a tot el món indica que aquesta va tenir la seva importància pel futur esdevenidor.

L'any 480 aC, Grècia es trobava immersa en la Segona Guerra Mèdica. L'Imperi Persa encapçalat per el seu déu-rei Xerxes es proposa a conquerir Grècia.  Una de les batalles més importants fora la del pas de les Termòpiles, on  una aliança grega va aconseguir frenar el pas dels perses durant tres dies. El pal de paller d'aquella aliança fora la ciutat d'Esparta que aportà 300 soldats amb el rei Leònides al capdavant. Tot i la gran resistència d'aquells 300 espartans i d'altres aliats, al final van caure davant dels perses, tot i això en un context romàntic se li dóna el grau de victòria pel tot el que va significar.

Amb aquest context històric, Frank Miller junt amb la Lynn Varley van crear a l'any 1998 el còmic 300 on explica la batalla de les Termòpiles amb els 300 espartans i el rei Leònides com a protagonistes. Tot i el rerefons històric, Frank Miller es va permetre algunes llicencies i invencions, com per exemple el cas de l'Efialtes. 

300 era un altre còmic a la llista de pendents i que com d'altres còmics ressenyats anteriorment vaig comprar al recent 30è Saló del Còmic. Primer de tot comentar que abans de llegir-lo desconeixia l'etimologia de "Termòpiles", terme que significa "Portes calentes", en grec evidentment. De l'obra en vull destacar el tipus de llenguatge utilitzat, part de la feina és a càrrec de la traducció, i també destacar el color de la Lynn Varley, pel qual l'obra ha estat premiada, entre d'altres premis. 

300 és una obra multi-premiada i també amb les seves crítiques, la qual l'any 2007 s'estrenaria la seva adaptació cinematogràfica i el 2008 ens arribaria l'edició en català del còmic el qual tinc ja a les meves mans. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada