08 de gener 2012

Oberta a Girona l'exposició "Còmics a la premsa diària"


Tot i que l’historieta apareix a Europa, és a la premsa diària nord-americana on assoleix la seva condició com a mitjà de comunicació nou i revolucionari. Des de finals del segle XIX, primer als suplements dominicals i després a les edicions diàries dels periòdics, els còmics gaudiran durant molts anys d’una edat daurada. Les pàgines i tires de creadors de primer nivell renovaran el llenguatge dels còmics, donant vida a personatges que es van convertir en reals per a milions de lectors, tant als Estats Units com a la resta del món.

Utilitzant l’humor, la crítica social i l’aventura, els còmics de la premsa revolucionaran aquest art, convertint-lo en un dels principals elements emergents de la cultura popular del segle XX. Autors com Winsor McCay, George Herriman, Hal Foster, Alex Raymond, Milton Caniff, Schulz o Bill Watterson formen part de l’historia de l’art en concebre i renovar un nou llenguatge gràfic i narratiu, amb el que van aportar sèries tan extraordinàries com Little Nemo, Krazy Kat, Príncipe Valiente, Flash Gordon, Terry y los piratas, Carlitos y Snoopy o Calvin & Hobbes.

Aquesta exposició, a banda de revisar més de cent anys dels còmics a la premsa nord-americana, s’ocupa també d’algunes de les tires més populars creades a Europa: Andy Capp ( a l'imatge), Fred Basset, Strumtruppen, Catalunya (Quico el progre) i a la resta del món (Mafalda). “Còmics a la premsa diària” es pot visitar fins al 3 de febrer de 2012. 

Col.legi de Periodistes de Catalunya, C/ Nou del Teatre, 1, 17004 Girona. Exposició oberta de dilluns a divendres, de 10 a 13h, i també els dimecres a la tarda, de 16 a 19h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada