07 de desembre 2011

Per Nadal, Viatge a l’origen de la Generalitat

El Centre Municipal de Cultura (CMC) de Cervera està ultimant l’edició del nou còmic  Viatge a l’origen de la Generalitat,  que està previst que surti pels volts de Nadal. El text és de la historiadora M. Teresa Salat i les il·lustracions del dibuixant Ton Granell, autors de l’exitós còmic  Cervera, quina història!  (2009), inici d'una sèrie de relats històrics amb molt rigor i a la vegada fàcils de comprendre.

Viatge a l’origen de la Generalitat és un còmic, la qual cosa implica lleugeresa de lectura i amenitat, però a més a més està fet amb absolut rigor històric i ambientat en els costums del segle XIV.

L’acció es localitza a Cervera i té com a fil conductor el robatori de l’últim pergamí que va ser signat a les Corts, i l’aventura de l’arxiver i la seva neboda en un viatge a la història, propiciat per un mòbil molt especial que els possibilita el trasllat a aquella època. Com que van vestits a la nostra manera els prenen per joglars i, com que els joglars acompanyaven els esdeveniments importants protagonitzats pel rei, es fa un estudi dels costums.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada