10 de novembre 2011

Nit del Còmic 2011


El proper 23 de novembre se celebrarà al Teatre Principal de Badalona a les 19.30h, la segona edició de la Nit del Còmic, per donar a conèixer el guanyador del 2n Premi Internacional de Còmic Ciutat de Badalona-Caixa Laietana. Un premi que neix l’any 2010 amb l’objectiu de recuperar el format d’expressió més primigeni del còmic: la tira de còmic. Un format, que per les seves condicions ha anat adquirint, gràcies a les tecnologies digitals, renovades formes de creació i difusió.

Enguany la Nit del Còmic retrà un homenatge al dibuixant, il·lustrador, fotògraf i publicista badaloní Enric Sió (Badalona, 1942 - Barcelona, 1998), destacant-ne la seva singularitat artística amb la voluntat de restituir el seu llegat al còmic i la cultura en general. A més a més, la Nit del Còmic premiarà a una personalitat de l’àmbit de la comunicació i la cultura pel seu compromís i aportació al món del còmic. En aquesta nova edició, la Nit del Còmic vol fer una menció especial a la tasca del periodista Vicent Sanchis (València, 1961), pels seus estudis sobre la censura franquista aplicada a la historieta recollits en l’assaig Franco contra Flash Gordon (2009), i en el llibre recentment publicat Tebeos Mutilados (2010). I acabarem amb una “il·lustració dolça” per a tots els assistents, obsequi de la Pastisseria Comas.

Organitza: Nautilus, Comunicació i Cultura / www.nautiluscomunicació.com
Patrocina: Caixa Laietana
Col·labora: Ajuntament de Badalona, APIC, Badacomic, El PuntAvui, Escola de Música Moderna de Badalona, Ficomic, Plataforma Pro Museu del Còmic i la Il·lustració de Catalunya, Pastisseria Comas, Restaurant La Sargantana.
Nit del Còmic
23 de novembre: 19.30-20.30h
Teatre Principal (c/ Francesc Layret, 41 . 08911 Badalona)
Com arribar-hi: Metro L2 (Badalona-Pompeu Fabra) | RENFE Rodalies R1 (Línia del Maresme) | Bus B25

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada