02 de novembre 2011

Es crea un clúster de promoció del còmic a les Illes

Sota el lema "La unió fa la força", el sector del còmic de les Illes s'ha unit en una nova associació, el Clúster de Còmic i Nous Mèdia. Aquest projecte aglutina dibuixants, editors, professionals de l'animació i multimèdia, llibreries i gestors culturals, a més de col·laboradors procedents de l'àmbit universitari i institucional.

Ahir es va donar a conèixer aquesta nova proposta de cooperació entre professionals de la historieta sota la filosofia de "promocionar i potenciar un sector emergent", assenyalà el dibuixant Bartomeu Seguí, president d'aquesta associació que té tres objectius: "Aprofitar la força del grup per benefici individual d'empreses i autònoms, compartir coneixements i impulsar nous projectes i els ja existents, com el festival Còmic Nostrum", apuntà Joan Miquel Morey, un dels ideòlegs del projecte. "Hem de reinventar els models de gestió per potenciar la nostra visibilitat i la creació de noves línies de treball", afegí.

"Aquesta gestió de negociació conjunta suposarà un estalvi d'entre un 40 i un 45 per cent", assenyalà Morey, qui avançà que el Clúster ja treballa en dos projectes: una plataforma de difusió digital, ja que "empreses com Amazon han canviat el consum", i en l'edició de còmics didàctics.

El Clúster rep també suport institucional, "no econòmic", per part de la Direcció Insular de Cultura i la Conselleria de Comerç del Govern, a través de l'IDI (Institut d'Innovació Empresarial), que oferirà "un servei de col·laboració i deixarà a disposició seva recursos humans i tècnics", matisà Marga Vidanya, de l'IDI.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada