05 d’octubre 2011

Canvi de propietat a Glénat

A l’abril de 1993, Jacques Glénat creava la filial de la seva editorial a Barcelona amb el nom de Ediciones Glénat de la ma de Joan Navarro. Al Saló del Còmic d’enguany (abril de 2011) es confirmava la decisió de Jacques Glénat de posar en venda la seva filial espanyola. Informació que es propaga durant el Saló en forma de rumor. En aquell moment semblava que un possible comprador era Panini España, filial de l’empresa italiana Panini S.P.A.

Joan Navarro acaba de confirmar en el seu bloc i en la web de l'editorial que juntament amb l’editor en cap  Félix Sabaté, han passat a ser propietaris de Ediciones Glénat. Es una bona noticia que un editor de raça con Joan Navarro amb l'ajuda de Félix Sabaté continuï al davant de la nova Glénat. Hi ha editorials que tots coneixem, que busquen la màxima rendibilitat empresarial  en el món del còmic. Objectiu del tot lògic i plausible per qualsevol empresa. Tots els  seus plans editorials d’aquestes empreses es centren en que cadascuna de les seves iniciatives editorials siguin rendibles. Glénat fins ara, amb un bon olfacte editorial, també ha cercat projectes editorials que li aportessin bona rendibilitat. La seva aposta  per el manga o últimament per els àlbums de Purita Campos (220.000 exemplars) han estat un èxit de vendes. Ha apostat també per els millors autors de còmic Jordi Bernet (200.000 exemplars) o Carlos Giménez (110.000 exemplars). Amb 2.500 novetats i 8.500.000 exemplars venuts però també s’han permès el luxe d’editar còmics i llibres teòrics sobre la cultura popular que segurament no li han aporta’t grans beneficis, però si una gran credibilitat entre els seguidors del món de l’historieta i satisfacció personal als seus editors.

L’editor, independentista convençut, en una aposta personal per el català també ha invertit esforços a fer una aposta forta per el català. 240 novetats i 320.000 exemplars col·loquen a Glénat com a editorial capdavantera en l’edició del còmic en la nostra llengua.

En temps de crisis profunda com la que vivim es d’agrair que hi hagin persones que arrisquin el capital que tenen i el que no tenen per tirar endavant una editorial de còmics i segueixin apostant per el còmic en la nostra llengua. Desitgem a la nova Glénat, com a totes les editorials que treballen per el còmic i  per el còmic en català que superin els temps complicats que està vivint el nostre país.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada