25 de setembre 2011

L'illa del tresor i Segrestat

L'illa del tresor i Segrestat
Hugo Pratt (Dibuixant) i Mino Milani (Guionista)
NORMA, setembre 2011
Cartoné apaïsat amb cofre, 176 pàgs, Color
22,00€

L'illa del tresor de Robert Louis Stevenson és una de les novel·les d'aventures més conegudes de la literatura universal. Aquesta fascinant història de pirates ha estat adaptada en nombroses ocasions a diferents mitjans. Un enamorat del mar i l'aventura com Hugo Pratt havia d'adaptar-la al còmic.

Inclou també "Segrestat", adaptació d'un relat curt de Stevenson



Aquest 8è volum de la Col·lecció Hugo Pratt inclou dos històries basades en dos novel·les de Robert Louis Stevenson, la primera és L'illa del tresor (Treasure Island) i la segona és Segrestat (Kidnapped), adaptades en format còmic els anys 1965 i 1967 respectivament per Hugo Pratt i Mino Milani, el mateix duet de Sandokan.

Cada història té el seu pròleg. El primer és del mateix Hugo Pratt on parla de la seva relació amb el seu pare, de la descoberta de les històries de pirates i de l'obra en qüestió, L'illa del tresor. El segon pròleg, de Patrizia Zanotti, parla breument de la coloració de Segrestat.

A L'illa del tresor, el jove Jim Hawkins viu juntament amb al seva mare a la fonda "Almirall Benbow", però degut a una de fets es es veurà immers a la seva gran aventura, la recerca del tresor del Capità Flint, juntament amb els promotors d'aquesta empresa, el Terratinent John Trelawney i el Doctor David Livesey. A bord de la Hispaniola, el vaixell, també hi haurà la presencia del Capità Smollet i del cuiner de bord, en John Silver, i també els altres homes per porta el vaixell a bon port, fins a l'illa on hi ha el tant buscat tresor.

A Segrestat, en David Balfour, el qual ja no té pare ni mare, deixa casa seva. El reverend Campbell li dona una carta i li recomana que vagi fins a Cramond on hi ha la Casa de Shaws. Allà, en David s'hi troba amb l'Ebenzer Balfour, que resulta ser el seu oncle i també germà petit del pare d'en David. Es per aquesta relació familiar que en David és l'hereu d'una casa gran i d'unes terres, però Ebenzer no ho vol cedir al seu nebot i farà el que sigui per desfer-se'n, fins i arribar a planejar el segrest del jove Balfour. Durant aquest segrest en un vaixell, el jove David coneixerà un rebel escocès, el qual aquest vol una Escòcia lliure i independent, separada d'Anglaterra. En David i l'Alan Breck , el rebel, es faran amics i aquest ajudarà al jove Balfour a poder deslliurar-se del segrest i així tornar a la Casa de Shaws a recuperar el que li pertany per herència

L'epíleg del volum, de Marco Steiner, fa un breu repas de la vida de Robert Louis Stevenson, com també parla de les embarcacions tradicionals polinèsies.

També cal mencionar el fulletó que s'inclou al cofre on hi ha els títols publicats de la Col·lecció Hugo Pratt, com també el proper títol, En un cel llunyà, esperat com a novetat de novembre o desembre d'enguany.


Lupus Sigarrensis - Planeta Sigarra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada