26 de juliol 2011

Aviat un nou còmic històric creat per Jou Ramírez

El comte Despertaferro, el primer capità dels almogàvers es un nou còmic realitzat per Jou Ramírez, creador de les Cartes Catalanes i altres jocs de taula populars. El guió i dibuix es seu i ha comptat amb l'ajuda de Eduard Ramírez i Burgada per el color i amb l'assessorament històric de M. Mercè Homs i Brugarolas. En cartoné i 48 pàgines a color es apte per totes les edats i pensat per a complementar les activitats docents relacionades amb la història de Catalunya. 

El còmic que el podrem trobar a les llibreries per setembre es un episodi amb base històrica narrat amb rigor i pedagogia per tal que els joves lectors de còmics gaudeixin d’un relat ple d’aventures mentre aprenen i coneixen  les arrels de la nostra història. Relat que posa de relleu la importància del cavaller  Guillem Galceran, el comte Despertaferro, com  un dels primers i més decisius comandants dels almogàvers, i que fou valent guerrer, militar destacat, sagaç polític, hàbil diplomàtic però, també, un tirànic i ambiciós senyor feudal... i l’Arnal del  mas Pallerols, valent i noble pagès depenent que lluitarà tota una vida per poder aconseguir la condició d’aloer lliure en el senyoriu del seu antic i millor amic de la infància. Tenim la convicció que la història d’aquests dos personatges, de la Garrotxa medieval, que visqueren el període de màxima expressió del feudalisme català, captivarà als lectors des del primer moment. La història de l’amistat entre dos nois que serà posada a prova pels rols oposats que els va tocar viure. Ells foren peces clau per al que, dos segles més tard, fou el moviment de revolta remença que encapçalà Verntallat, i curiosament,  el castell d’Hostoles segueix  focalitzant, en ambdós casos,  tota la activitat social i militar de la Catalunya central.

El còmic ofereix una secció científica, desenvolupada per la historiadora M. Mercè Homs i Brugarolas, on es parla de la conquesta catalana de Sicília en temps del rei Pere el Gran.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada