06 de juny 2011

Presentat el còmic Exili de Kalvellido

Es va presentar el passat 2 de juny al Museu d’Història de Catalunya, organitzat pel Memorial Democràtic i l’Associació Catalana per a la III República amb el suport de l’editorial El Viejo Topo, el còmic Exili. 

Exili, del dibuixant Juan Kalvellido, és una aproximació a la tragèdia que va suposar l’exili per a centenars de milers de persones. Els protagonistes viuen, directa o indirectament, la caiguda de Catalunya, els camps de concentració a França, l’abandonament al port d’Alacant, la Maternitat d’Elna i moltes altres realitats. El còmic ha estat concebut com a material de suport didàctic per a alumnes de 4t d’ESO i 2n de Batxillerat. 

El dibuixant Juan Kalvellido és autor de nombrosos treballs, com ara fanzines, portades de cedés i il·lustracions en diferents llibres. El seu darrer treball en solitari és Pazlestina, i entre les seves obres compromeses destaquen El manifiesto comunista i La Constitución de la II República. Kalvellido publica habitualment en webs i mitjans alternatius com Insurgente, Kaosenlared, La república i Rebelión. També col·labora a les revistes El Viejo Topo, El Batracio Amarillo, Mundo Obrero i Rojo y Negro.

Font: Gencat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada