24 de juny 2011

Es crea el Premi Internacional de Còmic Costa Brava

L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona han creat el Premi Internacional de Còmic Costa Brava que s'emmarca en el Festival del Còmic que aquest cap de setmana acull el municipi i que arriba a la seva V edició. Es va anunciar la creació d'aquest premi però no s'atorgarà fins el 2010, en el pròxim Festival. La presentació es va fer de manera conjunta amb la V edició del Festival del Còmic, i va comptar amb la presència de l'alcalde de Torroella, Jordi Cordón, el president de la Diputació, Enric Vilert, el director general de Panini a Espanya Lluís Torrent i els autors de la història de còmic Màxima discreción, Andreu Martín (premi Pepe Carvalho de novel·la policíaca) i Alfons López (actual premi Nacional de Còmics de Catalunya), que seran presents a Torroella i l'Estartit aquest cap de setmana.

El president de la Diputació va destacar que la creació del premi recull dues línies estratègiques del Patronat de Turisme de donar suport a les destinacions i potenciar la projecció de la marca Costa Brava. El premi, que té 20.000 euros pel primer classificat i 5.000 pel segon, té un termini d'admissió d'obres del febrer, març i abril del 2012 i el resultat es donarà a conèixer l'11 de maig. Lluís Torrent va afegir que Panini editarà el còmic guanyador i l'autor o autors rebran el 4% dels drets d'autor de totes les vendes. A més, Panini pot publicar el còmic en altres filials del món.

L'alcalde de Torroella de Montgrí va ressaltar del Festival del Còmic que acull el municipi el seu caràcter pedagògic i d'introducció al món del còmic per a gent que no n'és lectora habitual a diferència d'altres celebracions del còmic que estan adreçades a professionals i fans del còmic. Alhora que va destacar la projecció que significa pel municipi la creació del Premi.

Aquesta V edició del Festival comença avui amb la inauguració de les exposicions El còmic i la premsa i Els il·lustrats al Consell Municipal de l'Estartit. Dissabte se centraran les activitats a Torroella amb, entre altres la tematització dels carrers, mercat del còmic, tallers per als infants, caricaturistes i una gimcana per trobar un assassí. Diumenge, els actes es traslladaran a l'Estartit, on, entre d'altres, hi haurà exhibició de grafit a càrrec de Marc Cabrera, aerografistes i signatura d'autors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada