11 d’abril 2011

Presentació del Saló i darreres novetats

Seguim amb més novetats del Saló. Ficomic envia la següent nota de premsa amb el resum de la presentació celebrada avui i amb les darreres novetats, entre les quals destaca una exposició dedicada a Tarzan:

El 29è Saló del Còmic de Barcelona, que s’inaugura aquest dijous 14 d’abril, tindrà a Tarzán como una de les seves estrelles. L’exposició fa un recorregut per les adaptacions al còmic del popular personatge creat per Edgard Rice Burroughs, que té en els treballs de Harold Foster i Burne Hogarth les seves versions més brillants. Vicent Sanchis, comissari de la mostra, ha explicat que “l'exposició també és una reflexió sobre la importància que té el conservar bé materials com aquests. Per aquest motiu és tan necessari un museu del còmic”.

A la roda de premsa realitzada avui, Xavier Mallafré, president del Gremi d’Editors de Catalunya i de FICOMIC, ha assenyalat que el Saló ha consolidat la xifra rècord d’expositors de la passada edició, a més de comptar amb una variada i rica oferta cultural i d’activitats i la presència de destacats autors. Ha recordat que aquest any el Saló marca l'inici de les activitats per celebrar el Dia del Llibre. Josep Vives, cap del Servei de Biblioteques Públiques de la Generalitat de Catalunya, ha presentat el conveni que permetrà a tots els usuaris que tinguin un carnet de qualsevol biblioteca pública catalana gaudir d'una entrada del Saló al preu de 4 euros. El conveni inclou altres iniciatives per aconseguir que el còmic guanyi espai a les biblioteques en el futur.

D'altra banda, Santamaria ha explicat alguns dels atractius d'aquesta cita, que inclou una excepcional llista d'autors convidats, tant nacionals, com internacionals. Així, el director del certamen ha subratllat que el món del còmic té cada vegada més relació amb els videojocs i altres productes audiovisuals. A més ha dit que la programació d’exposicions és extraordinària amb les mostres dedicades als zombis, a com el còmic ha reflectit el 23-F o com els gats són retratats a les vinyetes. A més, Santamaria ha recordat que el Saló ha organitzat un espai solidari amb Japó que mostrarà una exposició de dibuixos que subhasten a internet per donar la recaptació a organitzacions humanitàries japoneses.

Les àrees de jocs d'estratègia, l’espai de videojocs de XBOX 360 i Nintendo 3DS, els tallers, les actuacions musicals a l’escenari o les presentacions de novetats i conferències completen el programa. El director ha destacat les activitats paral·leles que tindran lloc al llarg de la setmana començant aquest dimecres amb la preestrena al Megacine del Magic Badalona de La Caperucita Roja. Dijous se celebrarà en aquest mateix cinema una videoconferència amb Robert Kirkman i una marató de la seva sèrie Los Muertos Vivientes. I divendres marató de pel·lícules de zombis al cinema Urgell dins del Phenomena.

Al ser preguntat sobre quin és l’estat del Centre d’Arts del Còmic i la Il·lustració (CACI), ha comentat que “el projecte progressa adequadament amb la perspectiva de poder inaugurar-lo al 2014”. Ha assenyalat que el pla director estableix els objectius fonamental com recuperar i catalogar un gran patrimoni cultural i artístic dispers i en perill d’extinció, difondre el còmic i la il·lustració entre el gran públic amb activitats interessants i esdevenir punt de trobada dels professionals i dels estudiosos del còmic.

Font: FICOMIC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada