18 d’abril 2011

Conveni entre el Departament de Cultura i FICOMIC per la difusió del còmic a les biblioteques catalanes


Conveni de col·laboració entre el Departament de Cultura i FICOMIC per a la difusió de les activitats al voltant del còmic a les biblioteques públiques de Catalunya

El Departament de Cultura i FICOMIC han signat un conveni de col·laboració amb la finalitat de difondre entre els usuaris del Sistema de Lectura Pública de Catalunya activitats a l’entorn del món del còmic.

Actualment, les 355 biblioteques públiques catalanes mantenen una atractiva oferta de còmics de 428.811 exemplars. Durant 2010 es van prestar a les biblioteques públiques més de 720.483 còmics, un 4’3% del total dels préstec realitzats.

Són diverses les accions que des del Departament de Cultura pretenen impulsar la presència i ús del còmic. Des de l’any 2005, el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura col·labora amb el Grup Biblioteca i còmic del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya. El 2007, el Departament de Cultura va publicar la bibliografia selectiva De còmics , col·lecció bàsica que, s’ha anat actualitzant amb les novetats més interessants aparegudes al mercat els anys 2008 i 2009.

Aquest 2011, el treball té continuïtat amb la publicació electrònica d’una revisió del lot bàsic de còmics que ha de constituir el fons inicial de les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya. El volum de la col·lecció s’ha establert per a un municipi de 10.000 habitants, amb un fons total de 25.000 títols, d’acord amb els estàndards de biblioteca pública. El percentatge de la secció de còmics s’ha fixat en un 3 %, un valor que situa la proposta de lectura en un sostre de 750 títols i un mínim de 450. L’increment continuat de la demanda lectora de còmics a les biblioteques ha fet que l'equació s’hagi resolt en una opció intermèdia de 600 títols.

La majoria de biblioteques públiques disposen ja de seccions específiques dedicades al còmic, moltes d’elles van més enllà i organitzen activitats activitats al voltant d’aquest gènere, com exposicions, conferències o clubs de lectura.

Llistat de biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya on el còmic té una especial presència:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada