24 de març 2011

Un jurat escollirà el Gran Premi del Saló

El Comitè Executiu de FICOMIC, entitat organitzadora del Saló Internacional del Còmic de Barcelona, ha decidit que a partir d’aquesta edició sigui un jurat qui escolli al guanyador del Gran Premi del Saló. El jurat estarà format pel guanyador del Gran Premi de l’edició anterior, pels guanyadors del premi a la divulgació del còmic a les votacions professionals i populars del Saló anterior, per un representant de l’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya (APIC) i pel representant del Gremi de Llibreters de Catalunya a FICOMIC. En el cas de que algun dels guanyadors esmentats no pogués participar al jurat, seria substituït pel guanyador de la seva mateixa categoria de l’edició anterior i així successivament.

La composició del jurat respon al desig de FICOMIC que siguin els autors, els experts i els llibreters els que tinguin la paraula a l’hora d’escollir al guanyador d’aquest prestigiós premi. El guardó és un reconeixement a la trajectòria professional d’un autor de còmic espanyol i compta amb una dotació de 6.000 euros, a més de la producció d’una exposició antològica dedicada al guanyador en la posterior edició del Saló.

El Gran Premi del Saló es va instaurar al 1988 i des d’aleshores l’han guanyat Alfons Figueras, Ambrós, Manuel Vázquez, Jordi Bernet, Raf, Alfonso Font, Francisco Ibáñez, Kim, José Sanchis, Enrique Ventura, Víctor Mora, Miguel y Pedro Quesada, Max, Nazario, Jan, Josep Maria Beà, Horacio Altuna, Carlos Giménez, Víctor de la Fuente, Miguelanxo Prado, Pasqual Ferry, Ana Miralles i Rubén Pellejero.

1 comentari:

  1. Ei! Acabo de descobrir la vostra web i està molt bé! Bona feina, falten pàgines a la xarxa com la vostra!

    Elisenda, Mataró

    ResponElimina