02 de març 2011

En Quico, el Progre a El Corte Inglés

Inauguració de l'exposició Quico, El Progre a càrrec de l'autor, Josep Lluís Martín i de Jaume Capdevila, estudiós i també humorista gràfic.

La mostra serà dels originals del popular personatge creat per J.L. Martín i publicat a El Periódico de Catalunya des de l'any 1980 fins al 1989. Les tires de Quico, El Progre són un dels millors exponents contemporanis d'aquest gènere eminentment periodístic. A través de la ironia i un grafisme necessàriament sintètic, l'autor viatja pels tòpics i les contradiccions d'aquesta espècie urbana i universal, avui dia en perill d'extinció, a la vegada que es revela com un eficaç cronista d'una època, no tan llunyana, en què la transició política començava a mostrar certes imperfeccions. L'exposició forma part de la mostra d'humor gràfic CaricArt que tindrà lloc a diferents punts de la ciutat de Barcelona durant els mesos de març i abril.

A l'imatge l'edició en català de 1990 d'edicions B.

Barcelona. El Corte Inglés de Portal de l'Àngel. Sala d'Àmbit Cultural. 6ª Planta. Del 3 al 24 de març de 2011. Inauguració: dijous 3 de març a les 19.00 hrs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada