07 de febrer 2011

11è Premi Josep Escobar de Còmic i Il·lustració


Ja s'han fet públiques les bases de l'onzena edició del Premi Josep Escobar de Còmic i Il·lustració, que, des d'aquest any, és de periodicitat biennal (cada dos anys) i organitzat conjuntament per l'Ajuntament de Granollers i el col·lectiu El Colador, i amb la col·laboració de l'Escola de Còmic Joso, llibreria La Gralla i Ediciones B.

El premi, nascut per incentivar la creació de còmic escrit en llengua catalana i com a homenatge a la figura del dibuixant i ninotaire vinculat a Granollers Josep Escobar, presenta altres novetats. D'una banda, s'uneix a la commemoració de l'Any Maragall, amb la inclusió del poema "La vaca cega" en una de les modalitats; i de l'altra, s'obre a la participació infantil i s'incorpora un premi del públic, a través de la pàgina web del GRA.

La participació, doncs, s'obre a tres categories: fins a 12 anys, de 13 a 18 i a partir de 18, de forma individual o en grup, a les modalitats de tira o vinyeta, còmic i il·lustració. Els guardons estan dotats amb l'edició d'un llibre-recull, premis en metàl·lic de 300 euros, lot de còmics i material d'il·lustració, curs de còmic, estampació de samarretes i impressió en els formats de póster i estovalles de taula. El termini de presentació d'obres acaba el 21 de març i els treballs poden lliurar-se a les biblioteques de Can Pedrals i Roca Umbert, al Gra i per correu electrònic (premijosepescobar@ajuntament.granollers.cat). El jurat, format per professionals del món del còmic i la il·lustració, farà públic el veredicte aquesta primavera. Podeu consultar les bases del premi aquí i aquí.

Font: Ajuntament de Granollers

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada