13 de desembre 2010

Constituit l'equip de comissaris per el Museu del Còmic

Es constitueix l'equip de comissaris que impulsarà el Museu del Còmic i la Il·lustració de Catalunya. Aquest comitè desenvoluparà els programes arquitectònic, de col·leccions i de comunicació del Museu i en definirà la política d’adquisició i la conformació d’un fons. Actualment s’està finalitzant la primera fase d’adequació de l’antiga fàbrica CACI, a Badalona, que serà la seu del Museu

El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i l’Ajuntament de Badalona, juntament amb la Comissió del Museu del Còmic i la Il·lustració de Catalunya –integrada pels agents més representatius del sector i encarregada de la redacció del Pla director del Museu–, han decidit constituir un equip de comissaris amb l’objectiu d’impulsar del Museu del Còmic i la Il·lustració de Catalunya.

El Comitè de comissaris està integrat per Carles Santamaria, secretari general de la Federació d'Institucions Professionals del Còmic (FICOMIC); Felipe Hernández Cava, en representació de la Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya (APIC), i Antoni Laporte, director d’ARTImetria, la consultoria cultural que va coordinar la redacció del Pla director del Museu.

Les funcions de l’equip de comissaris seran el desenvolupament dels programes arquitectònic, de col·leccions i de comunicació del Museu, seguint les línies estratègiques definides en el Pla director. El Programa arquitectònic desenvoluparà el programa funcional plantejat en el Pla director adaptant-lo a la seu definitiva del Museu: l’antiga fàbrica CACI de Badalona. El Programa de col·leccions definirà la política del Museu en els aspectes relacionats amb l’adquisició, la conservació i la documentació. El Programa de comunicació establirà les accions encaminades a difondre i promoure el Museu entre els diferents públics.

Una de les principals tasques del Comitè de comissaris serà la definició de la política d’adquisició i la conformació d’un fons; en aquest sentit ja s’han iniciat els contactes amb artistes i col·leccionistes. Foto de El Badiu.

2 comentaris:

  1. M'agrada que la cosa avanci i que poc a poc vagi prenent forma aquest fantastic projecte... Tinc moltes ganes boges de veure'l operatiu.

    Sabeu si hi ha alguna comissió de treball on s'hi pugui participar de forma voluntaria?

    Una abraçada!!!

    - Franchu -
    http://latiradecargols.blogspot.com

    ResponElimina
  2. Hola Franchu, la decisió ha estat presa per un govern en funcions. Espero que consensuada amb el partit que formarà el nou govern, per evitar problemes.
    Pots intentar posar-te amb contacte amb els comissaris. Ja ens ho explicaràs.
    Cordialment

    ResponElimina