05 de novembre 2010

El Saló del Manga rep 65.000 visitants


El XVI Saló del Manga tanca avui dilluns les seves portes a L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) amb una gran resposta per part dels afeccionats arribats de tota Espanya en el que ja és la seva gran cita anual. La xifra final de 65.000 visitants suposa un increment de gairebé el 10% respecte a l'any passat. "El certamen ha tingut una resposta molt positiva per part del públic, això demostra la vitalitat del manga i l'anime en el nostre país", afirma Carles Santamaria, director del Saló del Manga.

Aquesta nova edició ha guanyat en prestigi internacional tal com va assenyalar Hidehiro Tsubaki, el Consol General del Japó a Barcelona, qui ha tingut com primer acte oficial la presentació del XVI Saló del Manga.

El consol va recordar el recent guardó que va atorgar el ministeri d'Afers Exteriors del Japó a FICOMIC reconeixent la seva tasca en la difusió de la cultura popular japonesa. El Saló ha comptat amb la presència de líders polítics acompanyats de les seves famílies com José Montilla, President de la Generalitat de Catalunya i la portaveu del grup municipal de Convergència i Unió en L'Hospitalet, Meritxell Borràs. També s'han passat pel Saló els diputats al Congrés, Joan Ridao, secretari general de ERC i Uriel Bertran, que forma part de la candidatura Solidaritat per la Independència.

L'edició que ha finalitzat avui ha tingut convidats de la talla de Hideshi Hino, un dels autors més reputats al gènere del terror; Wataru Yoshizumi i Kayono, dues de les màximes representants del shojo manga; Kenji Kamiyama, aclamat director d'animació; Izumi Matsumoto, autor de Kimagure Orange Road i la cantant Yuuki. També ens va visitar Peter Molyneux, un dels més respectats creadors de videojocs que va aprofitar el Saló per presentar Fable III.

Un any més les exposicions, les trobades amb els fans, els concursos de karaoke, les actuacions a l'escenari o el concurs internacional World Cosplay Summit han estat seguides amb entusiasme pel públic assistent que ha participat activament en totes les propostes oferides durant els quatre dies que ha durat l'esdeveniment.

A la web de FICOMIC trobareu totes les noticies que ha generat el XVI Saló del Manga. Per a qualsevol aclariment no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres. Així mateix us recordem que el 29º Saló Internacional del Còmic de Barcelona se celebrarà del 14 al 17 d'abril de 2011 a Fira de Barcelona.

Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada