26 d’octubre 2010

Ens agrada Webcòmics.cat!!!

Fa uns dies vam anunciar l'aparició d'una de les iniciatives més interessants que han aparegut durant l'any dintre del panorama del còmic en català. Es tracta per suposat de Webcòmics.cat, exacte els freaks de l'armadillo quatribarrat!

Quan pensem en webcòmic en català acostumem a pensar en, com no, Aleix Saló, Àlex S. Roca o Tatay, capi di tutti capi pel que fa al webcòmic en la nostra llengua, però atenció! que hi ha molts més, i Webcòmics.cat en permet descobrir nous autors i a més divertir-nos no només llegint les seves tires sinó també valorant els treballs que ens agraden més decidint així, com un Neró qualsevol, qui s'endú al glòria i qui se'n va als lleons en l'arena del còmic català a la xarxa. 

Però webcòmic.cat no és només l'agragador, com correpon en aquesta era 2.0 els tentacles de la nova web s'estenen per les xarxes socials així doncs els podem trobar a Facebook i a Twitter (@webcomicscat), a banda, ja tirant més cap a lo clàssic tenen un fòrum on els malalts de webcòmic discuteixen i conspiren (molt interessant per cert).

Com que potser no m'he explicat clarament m'he permès manllevar l'explicació que els mateixos responsables de Webcòmics.cat fan del seu projecte i des de ComiCat aprofitem per desitjar'ls-hi tota la sort del món!!!

QUÈ ÉS WEBCÒMICS.CAT ?

http://webcomics.cat somnia ser un petit portal a tota la webcomicada catalana, amb un petit fòrum i una portada en la que, si tot va bé, permetrà llegir les millor vinyetes online i accedir a les webs dels autors.

QUI TRIA EL QUE SURT A PORTADA ?

Tu... jo... els teus amics... tothom que tingui una opinió pot expressar-la polsant en les fletxetes que surten a ma esquerra. Els còmics que reben més fletxetes cap amunt surten a portada i com més fletxetes cap amunt reben més temps s'hi estan. Els que reben pocs vots no arriben a portada, però poden llegir-se en la secció Recent.

També és possible votar cap avall els còmics que són molt molt dolents o els posts d'spam que ni tan sols són còmics, però recomanaríem no abusar d'aquests vots negatius, per no ferir els sentiments dels autors més patates.

COM PUC SUGGERIR CÒMICS ?


Cliques el botó Submit de la barra superior, poses un títol a on posa Title, poses l'adreça del còmic o vinyeta a on posa URL, i, a sota, al camp gros on posa Description, poses el còmic fent servir codi HTML. Per exemple:

Cliques al botó Submit que hi ha a sota i ja està. Costa més d'explicar que de fer. Ni tan sols és obligatori omplir tost els camps, però sí que és recomanable.

QUINS CÒMICS SÓN BENVINGUTS ?

En principi la idea és posar-hi còmics en català que es puguin llegir online, però ocasionalment també colaran còmics en altres idiomes si tracten temes relacionats amb la cultura catalana.

En tot cas, si quelcom agrada la gent ja ho votarà cap amunt i si quelcom no agrada no rebrà vots o rebrà vots negatius. No hi ha res a perdre.

QUI HI HA DARRERA DE WEBCÒMICS.CAT ?


Xavier Àgueda se'n fa responsable, amb l'ajuda d'Andrés Palomino i Isaak Murgadella.

3 comentaris:

  1. I es veu qui vulgui, es pot penjar un aparell al seu web que mostra els còmics més ben valorats del moment.

    ResponElimina
  2. efectivament, senyor Anònim, si teniu un blog hi podeu instal·lar fàcilment el Top de Webcòmics.cat.

    gràcies per la resenya, nosaltres també us estimem! :)

    ResponElimina
  3. M'agrada això de... com era? A si: capi di tutti capi! ^__^

    ResponElimina