06 de maig 2010

Es publica La recerca

Coincidint amb el Saló del Còmic de Barcelona, es publica La recerca un còmic que apropa a una nova generació de lectors, els detalls d'un període terrible de la història universal. A més, aquest any un dels països convidats a la Fira és Holanda i, precisament, la Fundació Anna fa una ponència per a educadors on parlaran, entre d'altres temes de La recerca (avui a les 19 h).


La recerca

Eric Heuvel, Ruud van der Rol, Lies Schippers
Editorial: Estrella Polar
Casa d'Anna Frank en col·laboració amb el Museu d'Història Jueva d'Amsterdam
Cartoné. 64 pàgs. 21x27,5 cm. color. 11,95 €

L'Esther és una dona jueva que, després de molts anys, visita la granja holandesa on es va haver d'amagar durant la Segona Guerra Mundial quan només era una nena. Allà va patir una experiència espantosa. Els seus pares van morir als camps de concentració d'Auschwitz i sempre s'ha preguntat com debien ser els seus últims dies. En Daniel, el seu nét adolescent, l'ajuda a reconstruir la història.

A l'any 2005 el sistema educatiu holandès va incorporar La Recerca de Heuvel a les seves classes. Tres anys més tard diversos centres de Berlín i de l'estat alemany de Westphalia el van incorporar a les assignatures d'història pel seu contingut pedagògic, didàctic i històric d'un dels episodis més dramàtics i terrorífics de la història del segle XX

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada