04 de maig 2010

El Saló del Còmic amb el cinema


La intensa relació que mantenen còmic i cinema es visualitzarà al 28è Saló Internacional del Còmic de Barcelona. Dins de la programació de la sala de conferències es presentaran llargmetratges que tenen molt a veure amb la historieta. A més es projectaran migmetratges i documentals dins del primer cicle Comicine, que pretén donar difusió a nous creadors audiovisuals relacionats amb la historieta.

El divendres 7 de maig a les 11:30 hores es presenta al Saló del Còmic la pel·lícula documental María y yo, amb la presència de l’autor del còmic, Miguel Gallardo, i del productor del film Loris Medes. Aquesta producció, que mostra la relació del dibuixant amb la seva filla autista a unes vacances, va rebre una molt bona acollida al passat Festival de Màlaga i fa pocs dies va guanyar el Premi a la Millor Opera Prima al Festival Internacional de Cinema de Tarragona REC. A les 12:30 hores Aurum presentarà la pel·lícula d’animació Nausicaä de Hayao Miyazaki del Studio Ghibli, el gran mestre de l’anime japonès i un referent cinematogràfic mundial. Aquest mateix dia a les 19:30 hores el dibuixant Lorenzo Mattotti acompanyat pel director Adán Aliaga i l’actor Manuel Martínez explicaran al públic la pel·lícula Estigmas. L’adaptació cinematogràfica conta la història de Bruno, un bevedor solitari al que un dia li comencen a sagnar les mans, iniciant un dur camí de redempció. Aquest film va guanyar el premi Pilar Miró al millor director novell del passat Festival Internacional de Cinema de Valladolid. El dissabte 8 de maig a les 12:30 hores el director de cinema Óscar Aibar presentarà al Saló la pel·lícula El Gran Vázquez, que ha portat a la pantalla la vida del genial historietista Manuel Vázquez encarnat per Santiago Segura.

El diumenge la sala de conferències dedica tota la seva programació al primer cicle Comicine. A les 11:30 es presentarà el migmetratge Policromía dirigit per Pere Koniec i protagonitzat per Laia Masó. La trama es centra en la lluita d’una noia amb el seu entorn familiar. La sortida la trobarà a través del món de la ficció i el còmic. A les 13.00 hores, el director Israel. L. Escudero presentarà Creando Frau Tovarich, un documental sobre com el dibuixant Jun Matsuura va crear el seu còmic.

La sessió de tarda s’inicia a les 16:30 hores amb el documental 24 horas, 24 páginas. El realitzador Gustavo López va enregistrar a dos autors (Aleix Gordo i Javi Ruiz) dibuixant un còmic de 24 pàgines sense guió previ durant un dia sencer. Una hora més tard es veurà el migmetratge de ficció The King & The Worst de David Galán en el que participen, entre d’altres, els actors Pilar Rubio i Pepe Macías. La delirant trama uneix a Jack Kirby i a Ed Wood durant la Segona Guerra Mundial enfrontats a poders diabòlics. I a les 18:30 el migmetratge Los maravillosos de David González tancarà el cicle. Es tracta d’una producció sobre superherois cutres molt passats de rosca. Aquestes presentacions i projeccions intensifiquen encara més la relació del Saló del Còmic amb el cinema, ja molt present amb l’estand d’El Equipo A o la promoció del 2 x 1 de la pel·lícula Iron Man 2.

Font: FICOMIC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada