10 d’abril 2010

Premi Nacional de Còmic de Catalunya per a El arte de volar

L'obra El arte de volar d'Antonio Altarriba i Kim ha obtingut el Premi Nacional de Còmic de Catalunya 2010 dotat amb 18.000 euros.


El còmic està basat en el suicidi del pare d'Antonio Altarriba. Aquest fet posava fi a una vida marcada pel fracàs i la frustració. Igual que molts altres homes i dones del passat segle va intentar construir un món més just i la història li va donar l'esquena, va voler volar amb les ales de la il.lusió i va acabar estavellant. De la seva mà recorrem els principis de segle, la guerra civil, l'exili, els camps de concentració, la resistència contra els alemanys, el mercat negre, el plans de desenvolupament, l'arribada de la democràcia ...

El guionista d'aquest còmic editat per Edicions De Ponent i del que no hi ha versió en català es Antonio Altarriba. Altarriba nascut al 1952, es catedràtic de literatura francesa a la Universitat del País Basc a més de guionista i escriptor. El còmic ha estat dibuixat per Kim (Joaquim Aubert i Puig-Arnau) nascut a Barcelona al 1942.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada