28 d’abril 2010

Moebius, Ivan Reis i l'actor Óscar Jaenada al Saló


Quan falten molt pocs dies per l’inauguració del 28 Saló Internacional del Còmic de Barcelona ens complau anunciar la presencia del veterà autor gal Jean Giraud - Moebius. També ens acompanyarà el brasileny Ivan Reis, l’aclamat dibuixant de Green Lantern y La noche más oscura. La tercera estrella que ens visitarà serà l’actor Óscar Jaenada, que en la pel·lícula Los perdedores interpreta al sergent Carlos 'Cougar' Álvarez. Per un altre part, Ethan Van Sciver finalment no podrà assistir al Saló. A continuació teniu les biografies dels nous convidats.

Jean Giraud - Moebius (París, França – 1938)
Jean Giraud, veritable nom de Moebius, va donar les seves primeres passes com a dibuixant d’historietes de western. Jijé, qui fou el seu mestre, li va proporcionar al 1963 el primer encàrrec destacat de la seva carrera: Blueberry. Després d’això, a mesura que transcorria la dècada dels seixanta, Jean Giraud fou sentint, cada cop amb més intensitat, la necessitat de reinventar-se a si mateix com Moebius. Així, mentre Giraud continuava retratant la duresa del Far West amb un grafisme de marcat contrast de llums i ombres, Moebius s’endinsaria a les profunditats insondables del fantàstic pres d’una obsessiva devoció pel joc de matisos que permeten les trames manuals. I fou Moebius qui va fundar als setanta Les Humanoïdes Associés juntament amb altres reconeguts companys. Fou Moebius qui va aixecar del no res propostes com El garaje hermético, Arzach o Venecia celeste; qui es va aliar amb Alejandro Jodorowsky per a enllumenar El Incal, un dels principals referents de la ciència ficció contemporània; qui, a dia d’avui, s’ha convertit en un dels gegants de la creació gràfica a nivell mundial. A l’actualitat l’artista està publicant entregues d’Inside Moebius, una sort de diari autobiogràfic en vinyetes en el qual explica la seva obra i obsessions creatives, a més d’explorar de nou els límits del llenguatge del còmic.

Ivan Reis (São Bernardo do Campo, São Paulo, Brasil – 1976)
Aquest artista dels comics-books va començar la seva carrera en el mercat dels Estats Units als anys 90 amb títols com Ghost and The Mask per a l’editorial Dark Horse. Entre les seves primeres obres també figuren treballs a sèries com The Invisibles, amb guió de Grant Morrison per el segell Vertigo de DC Comics, o Lady Death, per a Chaos Comics. D’altra banda, per a Marvel va realitzar Los Vengadores i La Visión juntament amb Geoff Johns, entre d’altres títols. El 2004, es va convertir en artista exclusiu de DC Còmics i és una signatura habitual de la sèrie Action Comics, on enlluerna amb un treball dinàmic i ple de matisos. En aquesta editorial participa a sèries de tant èxit com Crisis Infinita i Rann & Thanagar War, fins que al 2006 comença una llegendaria etapa a Green Latern amb guió del mateix Geoff Johns. Reis va deixar el projecte per assumir la part artística de La noche más oscura, un dels grans esdeveniments de l’univers DC. A l’actualitat treballa a Brightest Day, també de DC.

Óscar Jaenada (Esplugues de Llobregat, Barcelona – 1975)
Guardonat amb el premi Goya al millor actor per Camarón, la biografia del mític cantaor de flamenc, Óscar Jaenada és un dels intèrprets més consolidats del cinema espanyol i amb una prometedora carrera internacional pel davant. Els aficionats al còmic el van poder veure a l’adaptació per la gran pantalla que es va fer de Lisístrata, una de las obres més aclamades de Ralf König. I aviat podran gaudir de la seva participació en el repartiment de la pel•lícula Los perdedores, basada en el còmic homònim de Vertigo. A la seva carrera ha interpretat nombrosos papers en el teatre i ha intervingut en sèries de televisió tan populars com 7 vidas, El comisario i Hospital Central. A l’actualitat té el projecte d’interpretar al còmic mexicà Mario Moreno Cantinflas a una pel•lícula que dirigirà Alejandro Gómez Monteverde (Bella).

Font: FICOMIC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada