21 d’abril 2010

Alternatives de paper, exposició de Stwarte i Mariscal


Joost Swarte i Javier Mariscal presenten el 21 d'abril les seves alternatives de paper. L'exposició, organitzada pel Disseny Hub Barcelona, el Fons de les Artes Plásticas, el Disseny i l'Arquitectura (Fonds BKVB) a Holanda i l'Ambaixada del Regne dels Països Baixos, es podrà visitar del 22 d'abril al 13 de maig a la seu del FAD.

Des de fa dècades, formulen amb la seva obra una realitat alternativa molt clara que a primer cop d'ull sembla enganyosament simple... El títol de l'exposició, Alternatives de paper, es pot prendre al peu de la lletra, perquè el fenomenal volum de creació dels dibuixants està imprès a les parets com un ample paisatge. La seva obra es presenta agrupada per temes: dones, arquitectura, vehicles, vida quotidiana, tipografia i música. És una petita mostra del contigut dels seus portfolios plens a rebentar.

La presentació de l'exposició és l'inici d'un mes neerlandès a Barcelona que es presenta amb el títol El plaer de dibuixar. No només serà una presentació del talent holandès, sinó que inclourà un diàleg entre dibuixants i estudiants d'acadèmies d'art dels Països Baixos i de l'Estat Espanyol, com és el cas de Swarte i Mariscal, que són amics i companys des de fa quaranta anys.

Holanda participa com a País Invitat al 28è Saló Internacional del Còmic de Barcelona, que organitza FICOMIC. L'obra dels dibuixants neerlandesos es podrà veure a la fira i per la ciutat. El dia de Sant Jordi tots els clients de la Casa del Llibre de Passeig de Gràcia s'enduran de regal una edició especial dels millors gags neerlandesos, els més graciosos i interessants. També s'hi exposarà Fokke i Sukke, la tira còmica més famosa dels Països Baixos, que podreu seguir diàriament al diari El Periódico de Catalunya mentre duri el Saló del Còmic.

Entre el 21 d'abril i el 13 de maig més de cinquanta dibuixants i dissenyadors visitaran Barcelona; la majoria, coincidint amb el Saló del Còmic. Còmics, videojocs, animació... no us n'escapareu! Més informació a http://comicsdeholanda.blogspot.com.

Font: FICOMIC

2 comentaris:

  1. Pais invitat?? aixo fa mal als ulls! pais convidat!

    ResponElimina
  2. La nota és de FICOMIC i l'hem publicat com ens l'han enviat. Per cert, anònim, "invitat" està acceptat al DIEC.

    ResponElimina