10 de març 2010

Crònica de la presentació del còmic Ramon Llull a Òmnium Cultural

El passat 25 de novembre de 2009 va tenir lloc la presentació del còmic Ramon Llull: La controvèrsia jueva d’Eduard Torrents a la seu d’Òmnium Cultural. Ignasi Fandos hi va assistir i ens ha cedit aquest reportatge sobre la presentació. La crònica inclou fotografies de l’acte i l’enregistrament de la presentació en format àudio.

El passat dia 25/11/2009 es va realitzar la presentació del còmic Ramon Llull, La controvèrsia jueva d’Eduard Torrents.


El còmic s’ha editat en català, i a per això la presentació es va fer a la seu d’Òmnium Cultural, entitat dedicada a la promoció i divulgació de la llengua catalana. A la mateixa varen estar presents Joan Navarro, director d’Edicions Glénat, l’editora Helena Muzas, el prologuista Àlex Martínez i l’autor Eduard Torrents.


La presentació va començar amb la presentació de l’obra i l’autor per part de l’editora Helena Muzas, per a donar pas a Joan Navarro que, a més de parlar del còmic, va comentar que Glénat esta llençant una nova línea editorial de còmics en català basats en els personatges que han donat un nom a un carrer de Barcelona.

Posteriorment, el prologuista Àlex Martinez, historiador especialitzat en la època medieval, ens va lloar el treball de documentació que havia realitzat l’Eduard i com havia transmès l’essència de l’època en els dibuixos de l’obra.

Finalment va prendre la paraula l’autor, Eduard Torrents.



No es va parlar molt de les tècniques del dibuix o del color, però podem veure l’elaboració de la portada al bloc de l’Eduard Torrents, i la forma que té de fer les pàgines.

No m’allargo molt ja que vaig gravar tota la presentació. Per a aquells que els interessi escoltar-la, són uns 40 minuts: Presentació Eduard Torrents - Ramon Llull



Només afegir que, acabada la presentació, hi va haver sessió de signatures i dedicatòries.


Ignasi Fandos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada