05 de febrer 2010

Sobre Angoulême 2010

S'ha celebrat a Angoulême (França) entre el 28 i el 31 de gener el Festival International de la Bande Dessinée. El gran premi de la ciutat d'Angoulême ha estat atorgat al dibuixant Baru, Hervé Baruléa (1947- ). Entre altres premis destacar el de millor àlbum a Pascal Brutal de Riad Sattouf.

El diari Liberation en un excel·lent article parla del mercat del còmic a França. La producció ha augmentat al 2009 un 2,4% amb 3.500 novetats publicades i uns 40 milions d'exemplars venuts. El sector mou al país 320 milions d'euros. Els còmics abans reservats quasi exclusivament als joves s'ha estès a altres segments d'edat. Una situació impensable fa vint anys, quan van caure una darrera l'altre revistes com: Tintin, Pilote i Metal Hurlant.

Fa vint-i-cinc anys, la producció de còmics no era pletòrica. Sortien unes 500 novetats a l'any amb unes vendes de 25 milions d'àlbums. Des de llavors, la producció mai no ha parat d'augmentar. Avui, existeix una diversitat extraordinària de continguts i de formats.

La llei Lang sobre el preu del llibre, l'entrada de nous editors, la millora de qualitat i l'entrada del manga (meitat de la producció total) son part dels factors que poden haver provocat aquest interès creixent per el còmic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada