27 de febrer 2010

El preu dels còmics

A l'any 1938 sortia un comic book nou als Estats Units. El seu nom era Action Comics i estava dedicat a un nou personatge, Superman. El preu de l'exemplar era de 10 centaus. Al 1990 segons la Comic Book, price guide de Robert M. Overstreet el preu per un exemplar perfectament conservat podia arribar a ser de 30.000 dòlars. Fa uns dies a Nova York un col·leccionista va pagar 1 milió de dòlars. Amant dels còmics, avid col·leccionista, butxaca plena, inversió segura, especulació... segurament una suma de diversos factors.

El primer Superman no es pot considerar una obra mestra, però si que va marcar pautes de moltes series posteriors de còmics. Les habilitats excepcionals (volar, força suprema, vista amb raig laser,...). L'explicació falsament científica dels poders. L`identitat secreta,... El que es segur es que va significar l'inici de tota una industria, econòmicament molt rendible, que dura fins als nostres dies.

3 comentaris:

  1. El primer Superman no tenia ni capacitat de volar ni visió làser, les quals varen ser introduïdes posteriorment.

    ResponElimina
  2. Quan parlava de poders parlava en genèric. Els poders dels superherois canvien depenent del personatge i les seves etapes. Peró tens raó, encara que en moltes vinyetes en aquest primer número està per els aires, s'explica més per un gran poder de salt que per volar.

    ResponElimina
  3. Gargotaire,
    Tenia i té la capacitat de fer volar preus! Déu n'hi do!

    ResponElimina