07 de gener 2010

Nou còmic sobre la història de Cervera

La història de Cervera ja té la seva versió en còmic, gràcies a l'edició impulsada des del Centre Municipal de Cultura de Cervera (CMC), que va ser presentada el passat 18 de desembre. El volum compta amb guió de la historiadora M. Teresa Salat i dibuixos del dibuixant i periodista Ton Granell, que ha dedicat un any de treball a l'elaboració de les 62 pàgines a color d'aquesta obra.

El projecte va començar a gestar-se l'any 2007 i des de llavors es va procedir a elaborar un guió que recollís les principals fites de la ciutat, des dels seus orígens documentats, en 1026, fins a l'actualitat. Els dos protagonistes del llibre, l'arxiver Magí i la seva jove neboda Magda, podran viatjar per aquestes dates i mostrar aquells importants esdeveniments gràcies als poders de bruixa d'aquesta última, que va descobrir, com no podia ser d'altra manera, en la festa del Aquelarre. Per a donar fil de continuïtat a la narració, la història conta amb una trama paral·lela en la qual una misteriosa carta durà als protagonistes a buscar la clau d'un enigma que intentaran resoldre durant el seu viatge temporal.

Tant la seva forma com el contingut el fan ideal per a donar a conèixer la història de Cervera, d'una forma atractiva, tant a adults com a nens, seguint l'objectiu que inicialment s'havia marcat el CMC, que ha comptat amb el suport de l'Institut d'Estudis Ilerdencs per a poder llençar endavant una primera edició de 1.000 exemplars, en tapa dura i a color.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada