22 de gener 2010

Ha mort el creador d'Alix

El dibuixant francès Jacques Martin, creador d' Alix i un dels grans representants de l'escola de Brussel·les, va morir ahir dijous a Suïssa a l'edat de 88 anys.

Nascut a Estrasburg el 1921, havia fet estudis d'Arts i Oficis a Bèlgica. Comença a publicar a partir de 1946, a la revista Tintín acompanyant a mestres de la línia clara com Hergé i Edgar P. Jacobs. Formaven els principals representants de l'escola dita de Brussel·les , coneguda sobretot per al seu realisme i la seva minúcia.

Creador pràcticament del gènere de la còmic històric, fent reviure la Roma de César amb Alix, la guerra de Cent Anys amb Jhen i l'epopeia napoleònica en companyia d'Arno. Va entrar als Estudis Hergé el 1953, col·laborant durant 19 anys amb el creador de Tintin.

Havia creat el personatge d'Alix el 1948 per Tintin, després va crear el periodista Lefranc, el 1952, la seva creació més contemporania.

Al tenir una malaltia ocular, Jacques Martin havia hagut d'abandonar progressivament el seu treball de dibuixant, seguint però amb la seva tasca de guionista. La seva defunció es produeix poc després de la del dibuixant franco-belga Tibet, creador del còmics com Ric Hochet i Chick Bill, mort el 2 de gener a l'edat de 78 anys.

En català podem trobar alguns dels seus àlbums d'Alix a Edicions Glénat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada