04 de desembre 2009

Spielberg parla sobre Tintín

El productor i realitzador americà Steven Spielberg parla per primera vegada dels seus projectes de pel•lícules sobre Tintín al diari francès Le Monde, traduïm una part de l'entrevista.

Les Aventures de Tintin - El Secret de l'Unicorn- s'hauria d'estrenar l'octubre de 2011. És la primera entrega d'una trilogia segons l'obra d'Hergé. La segona serà dirigida pel Neozelandès Peter Jackson (El Senyor dels anells), igualment productor i guionista de la trilogia amb Spielberg.

Spielberg llegeix al 1981 El cranc de les pinces d'or, Tintin es pràcticament desconegut als Estats Units, i, d'entrada, se sorprèn: No parlo francès, però entenia tota l'història que relatava. Quan vaig llegir la traducció anglesa, ja havia comprès l'humor i la força del seu art. És exactament el que Peter Jackson i jo volem honorar amb les nostres pel•lícules sobre Tintin.

Al començaments de 1983, Spielberg s'entrevista per telèfon amb Hergé el qual, per la seva banda ha vist Indiana Jones. Hergé està convençut que Spielberg és el cineasta que més bé pot traslladar la seva obra a la pantalla. Però Hergé mor algunes setmanes més tard, el 3 de març de 1983 i el projecte s'en va en orris.

Spielberg i el seu estudi DreamWorks, compra al 2002 els drets de tots els àlbums de Tintín. La intriga de la primera pel•lícula combina dos àlbums, El Secret de l'Unicorn i El Cranc a les pinces d'or. Haddock apareix per primera vegada en El Cranc : Peter Jackson i jo hem conclòs que calia presentar el capità Haddock al món sencer al mateix temps que Tintín.

Tintín serà interpretat pel Britànic Jamie Bell, 23 anys, conegut des del seu primer paper en Billy Elliot (2000). Dos altres actors britànics han estat escollits : Daniel Craig (James Bond) serà Rackham el Roig i Andy Serkis (El Senyor dels anells) serà el capità Haddock.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada