17 de novembre 2009

La tecnologia a les historietes de la postguerra a la UPC

El dijous 26 de novembre se celebrarà la VII Jornada Memorial Democràtic a la UPC centrada en el tema "La tecnologia a les historietes de la postguerra”. La jornada es durà a terme a l’Aula Capella, Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona, Diagonal 647, 08028 Barcelona (Metro i Trambaix: Palau Reial; autobusos: 7, 33, 60, 67, 68).
L’assistència és gratuïta, però cal confirmar-la al telèfon 93 401 66 33 o enviant un missatge de correu electrònic a Guillem Andreu.


Programa
18:00 Benvinguda. Francesc Roure, director de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona; Josep Mª Fuertes, president de la Societat Catalana de Tecnologia, Institut d'Estudis Catalans; Mònica Rius, presidenta de la Societat Catalana d'Història de la Ciència i de la Tècnica, Institut d'Estudis Catalans.

18.15 La indústria de la historieta a la Guerra Civil i la postguerra. Antonio Martín, historiador i editor de còmics.

19.00 La tecnologia a la ciència ficció dels cinquanta. Francesc Solé, catedràtic de la UPC; Jordi Ojeda, professor de la UPC.

19:45 Taula rodona: Quaranta anys entretenint: la visió dels autors. Modera: Jordi Ojeda, codirector del projecte Còmic, ciència i tecnologia; Josep M. Blanco, autor; Luis García, autor i editor; Jordi Macabitch, autor, editor i agent; M. Carme Vila “Marika”, autora.

20.45 Cloenda de l’acte. Antoni Roca, Coordinador de la Càtedra Unesco de Tècnica i Cultura, Universitat Politècnica de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada