01 de novembre 2009

El XV Saló del Manga tanca les portes amb gran èxit

D'aquí a poques hores el XV Saló del Manga tancarà les portes. Des de FICOMIC ens envien la següent nota de premsa amb la valoració de l'edició d'enguany i les xifres d'assistència:

El Saló del Manga, organizat per FICOMIC, ha clausurat avui la seva XV edició a La Farga de L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) amb un èxit total de totes les seves propostes gràcies a l’entusiasme dels otakus arribats de tota Espanya i de diferents països d’Europa per assistir a la seva gran cita anual. D’aquesta manera, el Saló del Manga ha tancat portes amb una assistència de 60.000 visitants, xifra que iguala l’afluència de l’any passat i que demostra que el món del còmic japonès i de l’anime passa per un bon moment. Per això, en aquesta edició s’ha aconseguit també la plena ocupació d’expositors, que han sumat un total de 135.

“El balanç que fem d’aquesta edició és molt positiu. S’han mantingut les xifres d’ocupació d’expositors i d’assistència de públic. Això ens dóna una aproximació de la fortalesa del Saló i de tot el sector”, afirma el director del Saló del Manga, Carles Santamaria.

A més, a cada nova edició, el Saló del Manga guanya projecció internacional, tal i com va dir el Cònsol General de Japó a Barcelona, Teruaki Nagasaki, que sitúa aquesta trobada com una de les tres més importants de les dedicades al manga a tot el món. L’interés de les institucions japoneses pel Saló del Manga ha motivat fins i tot en aquesta ocasió la visita de l’ambaixador de Japó a Espanya, Fumiaki Takahashi, que va acudir a la trobada el dissabte, dia en el qual els tres recintes del Saló del Manga -La Farga, el Poliesportiu del Centre i el Auditori Barradas- registraven un ple absolut. Takahashi va felicitar els organitzadors per l’envergadura i el gran seguiment que té aquest Saló.

Entre els majors èxits d’aquesta edició destaca el conjunt d’activitats relacionades amb la moda japonesa més actual, que han inclòs des de tallers a una passarel·la molt aplaudida pel públic. D’aquesta manera, un dels grans reclams d’aquest any ha estat la presència de Misako Aoki i Yû Kimura, proclamades pel Ministeri d’Assumptes Exteriors japonès ambaixadores de la Cultura Pop Japonesa i que són més conegudes amb el nom d’ambaixadores Kawaii.

“El gran interès que han suscitat les propostes relacionades amb la moda japonesa demostra un cop més que el fenòmen del manga i de l’anime va més enllà de l’edició i dels productes audiovisuals. En definitiva, és un fenomen que ja s’està extenent a d’altres àmbits del consum cultural dels joves”, explica el director del Saló del Manga.

L’expectativa creada per tots els aspectes relacionats amb la moda no ha estat l’únic èxit del Saló, ja que el públic otaku ha seguit amb entusiasme totes les propostes incloses a la programació, amb cites tan destacades com el concurs internacional World Cosplay Summit, les actuacions de la cantant Yuka o les trobades amb els seus fans dels autors convidats d’aquest any en col·laboració amb les editorials, entre els que figuraven Taiyou Matsumoto, Issei Eifuku i Ken Niimura.

D’altra banda, l’interés cultural de la cita ha quedat subratllat amb propostes com les conferències a càrrec de l’expert en cultura popular japonesa Takamasa Sakurai i exposicions com la protagonitzada per Luis Royo o la col·lectiva en la qual cinc pintors han ofert la seva original visió sobre llocs o personatges de Japó. Finalment, ha estat especialment emotiu l’homenatge que se l’ha dedicat a Yoshito Usui, el creador de Shin Chan desaparegut fa pocs mesos.

Us recordem que el 28è Saló Internacional del Còmic de Barcelona se celebrarà del 6 al 9 de maig de 2010 a Fira de Barcelona.

Font: FICOMIC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada