12 d’octubre 2009

Nou àlbum d'Astèrix

L'Aniversari d'Astèrix i Obèlix - El llibre d'or serà el títol de l'últim àlbum de l'heroi gal que amb motiu del seu 50 aniversari el dibuixant Albert Uderzo i l'editorial Albert René publicaran el 22 d'octubre en primícia mundial. La tirada de la primera edició de l’àlbum número 35 de la saga puja a tres milions d’exemplars. Uderzo, que continua firmant els seus treballs juntament amb Goscinny tot i que aquest va morir als 51 anys el 1977, ha jugat en la ficció amb l’aniversari real dels personatges.

En la seva última entrega, Astèrix i Obèlix s’obliden que és el dia del seu aniversari i se’n van a caçar al bosc. Al seu poblet, els habitants s’afanyen a preparar una festa a la qual han invitat els personatges principals que Astèrix i Obèlix han conegut en les seves aventures al llarg de l’imperi romà i més enllà. Tots faran l’impossible per estar presents en la cita, inclosos Juli Cèsar i Cleopatra. Els detalls es mantenen en secret fins al dia D.

S’ha convertit en un fenomen universal i en un heroi, quan inicialment no tenia aquesta vocació, va analitzar ahir Uderzo, de 82 anys, acompanyat de la filla de Goscinny, Anne, a la Biblioteca François Mitterrand de París.

Tots dos van rememorar la gènesi d’Idèfix, el gosset que va sorgir com a figurant i que a petició dels lectors es va convertir en un personatge més. Encara que, segons la seva filla, a Goscinny només li agradaven els animals per dotzenes, com les ostres o els cargols. No era l’única cosa que el separava d’Uderzo, que estima els avions –les ales del casc d’Astèrix en donen fe– tant com els temia Goscinny. Per això, un dels actes paral·lels del 50è aniversari és un espectacular vídeo en què la patrulla francesa d’acròbates aeris dibuixa la figura d’Astèrix al cel. El mig segle dels irreductibles gals serà celebrat també amb la primera exposició dels guions i dibuixos originals, un espectacle musical, un segell i muntatges humorístics en diversos punts de la ciutat de París.

Hachette del grup Lagardère Mediaes es el màxim accionista de l'editorial Albert René després de l'enfrontament entre Uderzo i la seva filla. També l'editorial Salvat, que es qui publica les seves aventures en català, es propietat d'aquest grup francès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada