28 de setembre 2009

Cinquena Trobada Tintinaire de Catalunya, a Valls


Valls acollirà el proper diumenge 4 d'octubre la celebració de la cinquena Trobada Tintinaire de Catalunya. Hi haurà diferents actes, tots gratuïts, que començaran a les 10:30 h., a la plaça del Pati, amb la mostra, venda i intercanvi d’objectes tintinaires per part de col·leccionistes, comerciants i afeccionats. També hi haurà un taller de dibuix de còmic a càrrec de Dani Majà; animació tintinaire a càrrec dels contacontes del Grup “Vivim del Cuentu”, amb l’espectacle “Històries d’un tintinòleg”; acompanyament musical tintinaire a càrrec del “Grup Loren Música en viu”; “Tintinventari”, espectacle a càrrec de Salvador Boix; tallers de manualitats tintinaires: construcció del coet lunar de Tintín, del tauró del tresor de Rackham el Roig, i d’un Tintín articulat; taller de lectura de còmics de “Les aventures de Tintín i Milú”, “Els còmics a l’abast”, al pati de Sant Roc; taller d’acoloriment, “Dóna color a Tintín i els seus amics”.

També hi haurà una exposició titulada “Els inicis d’una gran aventura” a la Sala Sant Roc, al voltant dels orígens del personatge i del seu autor, acompanyada d'una mostra d’objectes, llibres, còmics i altres productes derivats Tintín. L'exposició es podrà visitar fins a l’11 d’octubre. El passat divendres, dia 25 de setembre, va tenir lloc l'acte inaugural de l'exposició, presidit per l’alcalde de Valls, Albert Batet, acompanyat del president de l’Institut d’Estudis Vallencs (IEV), Xavier Salat, i del responsable de la trobada, Lluís Ribé.

Cap a les dues del migdia hi haurà un descans per anar a dinar. I a partir de les 17:00, es reprendran els actes. Al Teatre Principal es representarà el muntatge audiovisual: “Hergé, Tintín i … la música!”, amb so, imatges, música en directe i animacions i amb la intervenció del grup The Lastand i el Cor Audite. A la fi de l’espectacle, es farà l'acte de cloenda.

1 comentari:

  1. Hola
    jo vaig estar a la festa amb el meu home, no vam seure a la mateixa taula perque fins el dia 3 no sabiem que podriem ser degut a la feina del meu home. Però si que haig de dir que les activitats van ser guapes, llastima d'una familia que va trencar el tintin i no va dir-res, el van decapitar. L'exposició, el restaurant precios i el teatre tot un espectacle
    l'any vinent a veure si podem venir amb vosaltres, tot dependra del dia clar. Però el que si haig de dir es enhorabona. I que aquest any decorare la taula de nadal amb les estovalles i el davantal. Estrella i Miquel

    ResponElimina