19 de juny 2009

L'autora de Persepolis parla del cop d'Estat de Ahmadinejad

Els artistes iranians Marjane Satrapi i Mohsen Makhmalbaf han demanat el passat dimarts a la comunitat internacional que no reconeguin l'elecció del president iranià Mahmoud Ahmadinejad que han qualificat de "cop d'Estat".

Som aquí per demanar a la comunitat internacional que no reconegui la legitimitat del Sr. Ahmadinejad com a president. El poble iranià vol que la comunitat internacional esperi que li presenti el seu verdader president, Mir Hossein Moussavi, ha declarat Marjane Satrapi, en el moment d'una conferència de premsa al Parlament europeu, on era convidada pel Verd, Daniel Cohn-Bendit.

"El que ha passat a l'Iran ni tan sols no és un frau, és un cop d'Estat", ha afegit l'autora de el còmic Persepolis que ella mateixa ha adaptat al cinema. Ensenyant un paper que ha presentat com un document del ministeri iranià de l'Interior. Aquest paper dona com a nombre de vots del Sr. Moussavi, 19.075.723 vots, de (Mehdi) Karoubi 13.387.104, i del Sr. Ahmadinejad 5.698.000 vots. Per tant el candidat donat com a guanyador només tindria un 12% de les vots, no el 62%.

A Iran segueixen les revoltes i els enfrontaments entre el partidaris de Ahmadinejad (conservadors) i de Moussavi (reformistes).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada