25 de juny 2009

El millor humor gràfic del món a Barcelona

Els dibuixos originals de les 400 millors vinyetes publicades el 2008 en la premsa de tot el món s’exhibiran al Palau Robert de Barcelona, a partir del pròxim 2 de juliol, a l’exposició World Press Cartoon Humor gràfic en la premsa. Aquesta mostra, que té caràcter anual, s’exposa per primera vegada a Catalunya i es podrà visitar fins al pròxim 27 de setembre, just després de les festes de la Mercè.

L’objectiu del World Press Cartoon (WPC) és donar a conèixer i distingir les millors vinyetes publicades en diaris o revistes de tot el món. Any rere any, des de 2005, ha crescut la participació dels professionals del sector i ha posat en evidència la vitalitat i l’èxit de la iniciativa.

L’especialitat del dibuix de vinyetes, tot i ser un gènere periodístic per excel·lència, ha estat tradicionalment poc reconegut i, fins i tot menystingut. El WPC, inspirat en el prestigiós World Press Photo, es va crear precisament per tal d’atorgar un reconeixement als artistes de l’humor gràfic, que, durant massa temps, han estat a l’ombra.

L'obre que reproduïm es el 1r. Premi, vinyeta de Rogelio Naranjo Ureña.

Palau Robert. Passeig de Gràcia, 107. Barcelona. A partir de 2 de juliol, de dilluns a dissabte: 10-19 h; diumenges: 10-14.30 h.
Font: Gencat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada