27 de maig 2009

Lliurament dels premis del 2on Concurs d'Humor Gràfic Esportiu

El passat dijous 21 de maig del 2009 a les set de la tarda, va tenir lloc l’acte del lliurament de premis als guanyadors del “2n Concurs d’Humor Gràfic Esportiu 2008” i la inauguració de l’exposició dels dibuixos presentats, al Museu Colet de Barcelona, organitzat per la Fundació Catalana per a l’Esport, amb el patrocini de FIATC Assegurances.

L’acte va estar presidit per l’Excel·lentíssim Sr. Juan Antoni Samaranch, el President de la Fundació Catalana per a l’Esport, el Sr. Rafael Español, el President de FIATC Assegurances, Sr. Joan Castells, el representant de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, el Sr. Enric Ballesteros, el Sr. Josep Mª Canela, crític d’ art i representant del Jurat.

Els guanyadors de les quatre categories (Inèdits i Publicats) varen rebre un premi econòmic de 1.500 euros, i els accèssits de dues categories varen rebre un dotació econòmica de 1.000 euros.

Els 6 premiats han estat:

Categoria dibuixos Inèdits en format imprès

  • “Arbitre futbol” de Jaume Capdevila- GUANYADOR
  • “ Boxa, 1 de bona, 1 de dolenta” d’ Alex Arias i Quim Perez- ACCÈSSIT

Categoria dibuixos Inèdits en format digital

  • “Cursa” de Martí Rovira- GUANYADOR

Categoria dibuixos publicats en format digital

  • “Messi disputat” de Ricard Soler- GUANYADOR
  • “Tira 115” d’ Oscar Garriga- ACCÈSSIT

Categoria dibuixos publicats en format imprès

  • “Michael Phelps” de Jaume Capdevila- GUANYADOR

Entre els assistents es van poder veure Presidents de Federacions i Clubs, que amb la seva presència han volgut premiar l’esforç i la bona acollida que han tingut aquests Premis entre tota la comunitat esportiva i el revulsiu que ha suposat pel col·lectiu de dibuixants professionals i amateurs del món del còmic que tant arrelat està a Catalunya.

Conjuntament amb l’ exposició de dibuixos del 2n Concurs d’ Humor Gràfic Esportiu, es va inaugurar una exposició de dibuixos esportius del ja desaparegut Sr Ricard Opisso(1880-1966), va estar també inaugurat aquella nit. Aquesta mostra ens ha permès evocar la figura d’aquest prestigiós dibuixant i retre-li un merescut homenatge.

L’exposició amb tots els dibuixos participants en el concurs que van passar la primera selecció i dels guanyadors, al igual que la mostra del il·lustrador Ricard Opisso, ha quedat inaugurada aquest mateix dijous i es podrà visitar fins al proper 4 de juny al Museo Colet.(de 9h a 17h).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada