Del 4 al 10 de maig es va celebrar a Tarragona la 2a edició de la Setmana del Còmic. Des de ComiCat us volem oferir un tast de les conferències realitzades i de les exposicions organitzades. A continuació teniu una breu selecció d'imatges i un vídeo que us permetran fer-vos una idea d'aquesta iniciativa duta a terme a terres tarragonines per amants del còmic. Si voleu veure l'àlbum sencer (amb 146 imatges) només heu de clicar aquí o anar a la presentació del final del post.
Conferència de Ramon Sarlé: "Emocions, sentiments i còmics"
En Ramon va compartir amb els assistents els sentiments i les emocions que es desprenen de les lectures de còmics i va mostrar, en aquest sentit, tot un ventall (ampli i variat) d'obres.
Conferència de Jordi Artigas: "La memòria dels dibuixants (il·lustradors al franquisme)"
En Jordi Artigas va resseguir la trajectòria de dibuixants que, per la difícil situació històrica viscuda, han quedat oblidats avui dia i va compartir el públic assistent la seva (necessària) feina de recuperació de noms oblidats.
Conferència d'Emili Samper: "Vinyetes i blocs: el còmic a la xarxa"
L'Emili Samper, membre de ComiCat, (Nightwing80) va dividir la conferència en tres parts:
- La creació a la xarxa: còmics i blocs.
Aquesta primera part es va dedicar a la utilització dels blocs per part dels autors i en la publicació de còmics (webcòmics) als blocs, tant per part d'autors que ja tenen obra publicada en format paper, com per d'altres que utilitzen Internet per difondre la seva obra. - La difusió i crítica a la xarxa: blocs i còmics.
Aquesta segona part es va dedicar als blocs que parlen de còmics, ja siguin personals o col·lectius, i que fan una tasca de difusió i crítica d'aquest art. - ComiCat: el bloc de còmics en català.
Aquesta darrera part estava dedicada al projecte ComiCat, com a exemple d'aquesta interacció existent entre blocs i còmics, i de la necessitat de difondre el còmic en català.
De manera molt distesa, en Jaume Capdevila "KAP" va mostrar els inicis de l'humor gràfic i la seva relació amb la política fins arribar als nostres dies, amb nombrosos exemples provinents de diferents indrets.
Conferència de Francesc Capdevila MAX: "Surrealisme al còmic"
En Francesc Capdevila "MAX" va seguir la relació existent entre còmic i surrealisme i va repassar diferents obres d'art que lliguen aquests dos mons. Com no podia ésser d'una altra manera, el públic va comptar amb la inestimable companyia d'en Bardin en aquest recorregut.
Conferència final de Miguel Villalba, Ramon Sarlé i Fabio Lanza sobre la creació de les portades de la revista Delirópolis
Canvis inesperats de darrera hora van fer que no es pogués comptar amb la presència de Toni Puig a Tarragona. Els organitzadors de la Setmana van decidir (amb molt bon criteri) dedicar aquesta conferència final a explicar el procés creatiu de totes les portades de la revista Delirópolis. D'aquesta manera, els assistents van poder entrar, per moments, dins del cervell d'aquests creadors i esbrinar de quina manera s'han creat totes i cadascuna d'aquestes portades. L'acte va comptar amb la presència, a la sala, d'un bon grapat de dibuixants que han deixat la seva empremta en aquesta revista.
L'exposició "Deliroportades: 5 anys de còmic a Tarragona"
L'exposició "El còmic és art"
I aquí teniu una presentació amb totes les imatges. No us perdeu les obres i les portades de Delirópolis de les exposicions ni les diapositives dels ponents.
Genial, bona feina!
ResponElimina