26 de maig 2009

Exposició Gallardo. 6 en uno

A banda de les activitats que se celebraran al recinte del Saló del Còmic de Barcelona, també trobem propostes paral·leles, com l'exposició dedicada a Miguel Gallardo. Aquí teniu la nota de premsa amb tota la informació:

Dins de les activitats paral·leles organitzades pel 27è Saló Internacional del Còmic de Barcelona destaca l’exposició “Gallardo. 6 en uno”, una mostra consagrada a l’art de l’historietista català Miguel Gallardo. L’exposició, comissariada per Jaume Vidal, pretén integrar el còmic dins el circuit de col·leccionisme artístic, així com mostrar l’evolució del còmic nacional dels darrers 25 anys a partir de l’obra d’aquest important autor, proclamat Premi Nacional de Còmic l’any 2008 per la Generalitat de Catalunya.

La mostra recull un total de 105 peces entre còmics originals, il·lustracions, esbossos i dibuixos, a més d’un audiovisual amb animacions realitzades per Gallardo i acompanyades d’una banda sonora amb temes de Dean Martin. L’exposició, que tindrà lloc a la galeria d’art Víctor Saavedra entre el 26 de maig i 6 de juny, conté pàgines originals de les primeres historietes que Gallardo va dibuixar per a la premsa alternativa durant els setanta. És el cas de la revista Star o del personatge més popular del còmic underground espanyol, Makoki, els quals es podran adquirir. El recorregut continua amb l’etapa en que Gallardo s’incorpora com a membre fundador de la revista El Víbora, mítica publicació on segueix desenvolupant les aventures de Makoki i les noves d’El Niñato, les quals també s’inclouen a l’exposició. Ja als vuitanta Gallardo comença a experimentar amb el color, donant com a resultat la història de sèrie negra Perro Nick, un dels seus homenatges més clars al cinema de gènere i al còmic clàssic. La mostra deixarà constància també de les col·laboracions de Gallardo amb la premsa així com de les seves obres més personals, les quals reflecteixen les vivències del seu pare durant la Guerra Civil (Un largo silencio) o la relació amb la seva filla que pateix autisme (Maria i jo).

La inauguració de l’exposició tindrà lloc el proper dimarts 26 de maig a les 20.00h a la galeria Víctor Saavedra (C/ Enric Granados, 97. Barcelona). L’horari de la sala és de dimarts a dissabte de les 11 a les 14 i de les 16.30 a les 20.30 hores.
Font: FICOMIC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada