27 de maig 2009

El Saló dedica mostres al 75é Aniversari de Flash Gordon i a Obama al còmic

Avui s’han confirmat les darreres novetats del Saló Internacional del Còmic de Barcelona que arriba a la seva 27na edició i tindrà lloc entre el 29 de maig i l’u de juny al Palau numero 8 de Fira de Barcelona (Montjuïc). L’Acte informatiu s’ha celebrat a la Sala de Premsa de la Fira de Barcelona.

Natacha Vanderberghe, directora de la Oficina de Turismes de Bélgica: Brusel.les-Valònia ha destacat la important presencia d’autors belgues a la present edició del Saló, coincidint amb la celebració de l’any del còmic a la regió Valònia, bressol del novè art europeu. La presencia d’autors com Denis Lapière, Tome, Janry i Philippe Francq, a més del teòric de Tintin Philippe Goddin, és un dels plats forts del Saló d’aquest any. Brusel.les-Valònia comptarà amb un pavelló amb una exposició fotogràfica de Brusel.les com a ciutat del còmic.

Antoni Comas, president del Saló Internacional del Còmic de Barcelona i del Gremi d’Editors de Catalunya ha destacat la fortalesa i dinamisme del còmic dins el món de l’edició. També s’ha congratulat per la vitalitat del Saló barcelonès i la seva creixent importància en el context internacional.

Carles Santamaría, director del Saló, ha explicat que com a exposicions no revelades fins avui la primera està consagrada al 75è Anniversari del mític heroi Flash Gordon . La segona, sota el nom de SúperObama preten recollir l’interès que el nou president dels Estats Units, Barack Obama, ha suscitat ja en nombroses pagines del còmic. Ha sortit plasmat en algunes pagines de Mortadelo o de Spiderman, dibuixades aquestes per Todd Nauck, qui assistirà també al Saló. L’Exposició està comisariada per Carles Santamaría, director del Saló Internacional del Còmic de Barcelona, qui a més de ressaltar la qualitat d’Obama com a icona moderna ha fet al•lusió al creixent espai que adquireix el Saló any rera any.

En aquesta edició, els més de 17.000 metres quadrats que ocupa a la Fira de Barcelona serviran per a crear major oferta d’espais per al visitant. Destaca l’ampliació de la zona de videojocs amb àrees per a Playstation 3 i Xbox 360, mentre que l’àrea infantil s’ha fet temàtic amb els populars personatges Doraemon i Shin Chan.

Les valoracions sobre l’estat del Saló així com de l’entor del còmic, en general, en el nostre país, no poden ser més positives. Segons Carles Santamaría, actualment el novè art viu un dels seus millors moments a nivell nacional , ja que la oferta editorial és cada cop més rica, l’interès creix també cada cop més entre els adults i el reconeixement internacional dels autors espanyols. En aquest sentit, es destaca que uns 60 autors espanyols treballen per a editorials nord americanes.

A les novetats anunciades a la roda de premsa destaca les destacades anteriorment, com les exposicions Batman Barcelona, Esther y sus mundos de Purita Campos, Misty, Circus de Victoria Francés o Viñetas fuera de juego, que tracta sobre com el còmic ha retratat el món del fútbol.

Al capítol d’autors internacionals convidats s’ha de destacar a Mike Mignola, Jim Lee, Gipi, David B., Jeffrey Brown, Scott McCloud, Terry Dodson, Todd Nauck, Claudio Stassi, Giovanni di Gregorio, Jim Starlin, François Bourgeon, Mark Waid o Nicolas Wild, entre d’altres.

La comunitat convidada d’aquesta edició serà Galicia, que mostrarà una àmplia exposició sobre la diversitat de la historieta gallega, una escola de gran tradició, actualitat i importància a la indústria del còmic nacional. Mostra d’això és que el cartell d’aquesta edició ha estat dissenyat pel dibuixant David Rubín, original d’Ourense.

El Saló Internacional del Còmic de Barcelona compta amb el recolzament de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona i el Ministeri de Cultura. La dilatada trajectòria, importància industrial i creativa, juntament a la gran repercussió mediàtica i cultural, converteixen el nostre Saló en el gran esdeveniment del còmic del nostre país. Tots aquests factors resulten claus per a seguir comptant amb el sempre important recolzament institucional de les diverses administracions de l’Estat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada