25 de maig 2009

Batman: Barcelona, el Cavaller i el Drac

Batman: Barcelona, el Cavaller i el Drac
Guió: Mark Waid

Dibuix: Diego Olmos
Planeta DeAgostini
48 pàgines, color, tapa dura
5,95€

Doncs ja tenim aquí un dels còmics més esperats d'enguany per dues bones raons. La primera, pel simple fet que Batman visita Barcelona. I la segona, per publicar-se en llengua catalana. Només per això, per constituir una mena de fita psicològica, o com a mínim una curiositat gairebé de col·leccionista, ja paga la pena de fer-li una ullada.

El problema però, és que no va més enllà. De fet el passeig de Batman per Barcelona té un interès equiparable al de Scarlett Johansson a la pel·lícula de Woody Allen (ben mirat, jo diria que menys). El pròleg un tant oportunista del senyor alcalde així ho anuncia. I efectivament, el guió de Mark Waid sembla fet per l'oficina de Turisme i perd pàgines i més pàgines en mostrar i explicar coses que nosaltres coneixem bé: la llegenda i la festa de Sant Jordi o l'arquitectura modernista d'alguns edificis emblemàtics. L'excusa, la trama per la qual arriba a la ciutat és d'allò més feble i es soluciona amb una bona amanida de galtades amb la Sagrada Família com a teló de fons. Amb aquest panorama, Diego Olmos fa el que pot amb l'apartat gràfic. Es tracta d'un dibuixant que personalment mai m'ha cridat l'atenció en excès però, no es pot negar que està correcte en tot moment i ha sabut aportar aquell toc superheroic que el guió sembla oblidar per moments.

En fi, supose que era difícil combinar les bondats d'una ciutat tan moderna i assolellada com Barcelona amb l'estil fosc i de gènere negre que hauria de tenir Batman. Potser hagués fet falta una proposta més arriscada però em sembla que aquest no era l'objectiu. Al final, el resultat és un còmic bastant fluix que es deixa llegir però que en cap cas acompleix les expectatives tot i la completa edició que n'ha fet Planeta. I sí, em sap molt de greu. Ens queda la il·lusió que potser aquest còmic serà la llavor de futurs projectes que potser tindran millor sort.

Marc Pastor i Sanz - Per Tutatis!

Batman: Barcelona, el Cavaller i el Drac al wiki

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada