17 d’abril 2009

Herois del còmic a la 2 de TVE

L'any europeu del còmic, la Nit Temàtica ofereix un homenatge a aquests personatges de ficció que tan bones estones ens han fet passar. Aquesta Nit inclou els següents títols:

"DE SUPERMAN A SPIDERMAN", Documental, 2001 - Canadà -90'
Direcció: Michael Viotte, Producció: ART France

El Juny de 1938, el públic americà descobreix per primera vegada el que serà el més famós dels seus superherois. A la portada del nº1 d'Action Comics, Superman aixeca un cotxe només amb els seus braços. Tot un esdeveniment. L'èxit del personatge de ficció amb poders sobrehumans va ser tal que va generar una infinitat de nous superherois com Batman, Els Quatre Fantàstics, El capità Amèrica o Spiderman. Aquest documental fa un repàs dels superherois, del seu naixement, les circumstàncies que el van envoltar i el que són en l'actualitat. A través del testimoni de dibuixants de còmics, dissenyadors i directors de cinema, entre d'altres, obtenim una visió i una anàlisi d'aquests personatges de ficció de creació típicament nord-americana que tenen poders sobrehumans.

" LE PETIT VINGTIEME: EL SEGLE DE TINTÍN" Documental 1995 - Bèlgica -56'
Autors: Benoit Peeters i Pierre Steckx. Realització: Claude Haim. Producció: Polygone Onze

En el 80 aniversari de Tintín, aquest documental ens proposa una apassionant immersió al significat polític de les aventures de Tintín. Des d'un principi, Tintín està condicionat per la seva època: el diari que va publicar les seves aventures, " Le Petit Vingtième" suplement setmanal del segle XX, dirigit per l'abat Wallez, catòlic anticomunista i defensor de "els valors morals". Sense jutjar ni prendre partit, els autors d'aquest documental volen retre justícia a Hergé: ell mai no ha estat el racista tan freqüentment criticat ni, a la inversa, un defensor de grans causes. Tintín és un dels còmics més influents del segle XX, les aventures d'aquest heroi s'han traduït a 53 llengües, i s'han venut més de 200 milions d'exemplars.

"Herois del còmic" s'emet el 18 d'abril a la 2 de TVE a 3/4 de 12 del vespre.

Font: RTVE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada