30 de març 2009

V Jornades de Còmic de Castello 2009




El còmic prendrà Castelló la setmana que ve en les V Jornades comiCS_09

La setmana que ve arranquen les V Jornades de Còmic de Castelló 2009, entre els dies 1 i 4 d’abril, organitzades per l’Aula de Cinema i Creació Juvenil de la Universitat Jaume I i els col·lectius Fanzone i Freaks in Black, amb el suport de l’Ajuntament de Castelló, la Fundació Dávalos-Fletcher, Caixa Rural Castelló-Centre Social Sant Isidre, l’Escola d’Arts i Superior de Disseny i l’Espai d’Art Contemporani de Castelló. Enguany destaca la presència de David Lloyd dibuixant de V de Vendetta, portada al cinema recentment, així com la de Paco Roca, guanyador del Premi Nacional del Còmic 2008, o ABSENCE, famós blogger i expert en còmics i cultura pop.

Entre les exposicions destaquen “On està la meua moto voladora? Anticipació tecnològica en l’historieta dels anys 50” a la Llotja del Cànem, que explorarà les relacions que s’han donat entre còmics i ciència. Al Centre Social Sant Isidre es podrà visitar “NR2. Discos voladors”, una mostra col·lectiva d’autors de la Comunitat Valenciana, i a l’Escola d’Arts i Superior de Disseny es podrà gaudir de la mostra “Metamorfosi. Personatges de ficció en trànsit per diversos mitjans: historieta, literatura, cinema o videojoc”, que explorarà les relacions entre diferents arts visuals.

Paral·lelament es presentarà una publicació del Taller de Còmics dut a terme durant el passat any en què es mostraran els treballs realitzats pels participants durant el mateix. A més es projectarà la pel·lícula, no estrenada a Castelló, Els Cronocrímenes de Nacho Vigalondo, a l’Espai d’Art Contemporani de Castelló, amb l’assistència del creador del storyboard. També es projectarà V de ‘Vendetta' de James McTeigue als Neocine.

A més de les activitats habituals, l’organització durà a terme una campanya anomenada ‘Apadrina un còmic' durant els dies de les jornades per a difondre la lectura de còmics entre la població de Castelló.

Com a novetat enguany les Jornades tindran diferents seus dins de la ciutat, per al que han participat diferents entitats. Les seus seran la Llotja del Cànem, el Centre Social Sant Isidre, l’Escola d’Arts i Superior de Disseny, l’Espai d’Art Contemporani de Castelló i les sales Neocine Puerto Azahar.

Més informació i programa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada