12 de març 2009

Lectura de Les aventures extraordinàries d'en Massagran a Reus

El proper dissabte, dia 14 de març, a les 12:00 tindrà lloc al Teatre Bràvium de Reus (Carrer de la Presó, 13) la lectura pública de l'obra de Josep Maria Folch i Torres Les aventures extraordinàries d'en Massagran.

L'acte, organitzat per Òmnium Cultural, vol sumar-se a les lectures simultànies d'aquesta obra que es realitzen arreu de Catalunya amb motiu de la celebració de la Setmana del Llibre en Català tot i continuant la tasca de difusió dels nostres autors que ha vingut realitzant l'entitat.

El text triat enguany és una recopilació de les narracions per entregues publicades a per primer cop el 1908 a la revista infantil Patufet, de la qual va ser director l'autor, Josep Maria Folch i Torres. L'obra (adaptada recentment en un còmic de notable èxit i, fins-i-tot, en una sèrie d'animació) narra el viatge divertit i delirant que Massagran, un noi barceloní de casa bona, realitza al voltant del món, i suposa una sàtira dels llibres d'aventures romàntics de moda durant el colonialisme. Es tracta, doncs, d'una bona ocasió per conèixer el text original, coincidint amb la celebració del centenari de la primera edició de la revista Patufet, pionera en la literatura per a joves i infants en llengua catalana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada