06 de febrer 2009

Una història futurista guanya el primer premi de còmic de Planeta

Planeta Extra es el nom de l’obra dels argentins Diego Agrimbau i Gabriel Ippóliti amb què ahir van guanyar el primer premi internacional de còmic Planeta DeAgostini, dotat amb 20.000 euros, al qual s’han presentat 170 obres de tot el món i que arribarà a les llibreries abans de final d’any.

El guardó, que segons Planeta DeAgostini s’ha creat per promoure projectes de qualitat i donar una oportunitat a nous valors del món de la historieta, arrenca amb l’objectiu de convertir-se en un dels premis més importants de còmic. En aquesta primera edició els vencedors no han estat principiants sinó dos professionals argentins amb trajectòries reconegudes. Agrimbau, guionista, i Ippóliti, il·lustrador, van iniciar el 2003 una col·laboració que ha donat com a fruits àlbums multipremiats com La burbuja de Bertold i El gran lienzo.

El jurat del premi, format pel director de Ficomic, Carles Santamaría; el director de l’escola Joso, Josep Solana; el crític Jesús García Sierra i els autors Pascual Ferry, Juan Jiménez i Alfonso Azpiri, a més dels editors de Planeta DeAgostini Cómics, va escollir Planeta Extra entre 10 obres finalistes, algunes de les quals l’editorial també preveu publicar donada la seva qualitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada