26 de febrer 2009

Presentació d'El Nord a Lleida

El dilluns 9 de març, a les 20:00 h. al Cafè del Teatre de Lleida es presentarà la novel·la gràfica El Nord, projecte guardonat amb el 6è Premi Lleida de Narrativa 2007, a càrrec dels seus autors, Miquel Àngel Bergés (guionista) i Josep Maria Cazares (dibuixant), i Miquel Pueyo (escriptor, professor i delegat del Govern de la Generalitat a Lleida).

La novel·la gràfica El Nord, dels lleidatans Josep Maria Cazares i Miquel Àngel Bergés, aborda el tema de la immigració per mitjà de la gent que ve del nord d'Àfrica per acabar instal·lant-se al carrer del Nord de Lleida.

Amb el títol El Nord, el resultat del projecte del còmic premiat amb el 6è Premi Lleida de Narrativa 2007, de Bergés (Lleida, 1965) i Cazares (Sant Vicent de Castellet, 1958), pretén descobrir l'ànim de molts immigrants que surten d'Àfrica buscant el nord per acabar al carrer del Nord de Lleida, en un dels barris que concentren més immigrants africans.

Ambientada a Lleida, El Nord recull històries d'immigrants d'altres ciutats. No és la primera vegada que els autors treballen junts en una novel·la gràfica. 1936, Memòria d'un estiu, amb textos de Bergés i dibuixos de Cazares va ser el seu primer còmic junts. Bergés treballa ara a la novel·la L'univers inacabat i Cazares compagina la seva feina com a dissenyador gràfic amb la de pintor. Aquest mateix any ha publicat un altre còmic amb guió de Josep Vallverdú: La caiguda de Lleida, 300 anys.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada