21 de febrer 2009

4rt Concurs Manga

Bases del 4a edició del Concurs Manga de Norma Editorial

1.L'objectiu del concurs és presentar una idea per al posterior desenvolupament d'un manga de 160 pàgines. Aquest volum presentarà una història autoconclusiva, però que deixi un final obert a una possible continuació. Haurà de contenir uns protagonistes amb carisma i ben definits.

2.Els treballs presentats a concurs haurien de ser originals i inèdits en tota la seva forma, així com no haver estat presentats a cap altre certamen o fets públics (tant de forma impresa com digital).

3.La temàtica, estil i gènere són totalment lliures i el projecte a presentar consisteix en:
  • Resum de l'argument de l'obra en un espai mínim de 1 fulla i màxim de 2 fulles (a una cara). S'accepten arxius DOC, RTF o TXT.
  • Creació de les 8 primeres pàgines (8 fulles a una cara) de l'obra. El guanyador haurà de seguir desenvolupant la història fins a completar les 160 pàgines requerides.
  • Pot afegir-se de manera opcional una portada (en blanc i negre o a color) així com fitxes dels personatges.
4.Els projectes poden presentar-se en format físic (paper) o digital. En cap cas han d'enviar-se els originals, ja que en cap cas es retornaran els materials rebuts. Les pàgines han d'estar dibuixades a una grandària proporcional a 11,5 x 17,5 cm (grandària d'impressió final), sent il·limitada la grandària màxima de l'esbós o dibuix original, però limitat a 23 x 35 cm (més 4 cm de sang) com màxim per al document entintat i tramat. Pot emprar-se qualsevol tècnica creativa, tenint en compte que l'obra serà en blanc i negre i que ha d'estar entintada. No s'acceptaran treballs presentats a llapis o color. Per a l'ús de trames manuals o digitals, així com altres detalls del format dels originals, han de seguir-se les indicacions exposades en el Llibre d'estil manga de NORMA Editorial que es pot consultar en aquesta web. Es tindrà en compte la qualitat de la reproducció dels projectes presentats (fotocòpies, impressions, arxius digitals?). Si els projectes s'envien per correu electrònic, les pàgines haurien de tenir format JPG (a 300 dpi de resolució, qualitat mitja) o PDF (compressió mitja).

5.Es poden presentar un màxim de 3 obres per autor, a títol individual o formant part d'un col·lectiu o grup d'autors. En tot projecte presentat s'haurien d'especificar les següents dades:
  • Nom i cognoms
  • Adreça completa
  • Correu electrònic
  • Telèfon
  • Any de naixement
  • Experiència artística, si la hi ha
  • Nacionalitat
El concurs té caràcter internacional, pel que poden presentar-se candidats amb qualsevol nacionalitat i edat.

6.El premi consistirà en un contracte d'edició per a completar l'obra en un total de 160 pàgines i serà publicada per Norma Editorial. Aquest contracte contemplarà una bestreta en concepte de royalties i drets de representació de 2.000€ bruts.

7.El termini d'admissió finalitza el 31 d'agost de 2009 a les 23:59, hora peninsular. Totes les obres rebudes després d'aquest termini no entraran en concurs. El nom del guanyador es donarà a conèixer a través dels mitjans de comunicació de NORMA Editorial en el mes d'octubre de 2009, coincidint amb el XV Saló del Manga de Barcelona.

8.Un jurat seleccionat per NORMA Editorial fallarà a favor d'una única obra i podrà determinar si hi ha hagut altres finalistes. NORMA Editorial es posarà en contacte amb el guanyador una vegada fallat el concurs i, posteriorment, es farà l'anunci oficial. Es valorarà l'originalitat de l'obra, així com la qualitat artística i de la narració gràfica. El jurat es reserva el dret de declarar el premi desert.

9.Els projectes haurien d'enviar-se a la següent adreça:

NORMA Editorial (Concurs Manga) Passeig de Sant Joan, 7 08010 Barcelona

O per correu electrònic a l'adreça:

concursomanga@normaeditorial.com

En cap cas es retornarà el material enviat. És imprescindible la inclusió de les dades requerides en el punt 5. La recepció dels projectes només es confirmarà amb els concursants mitjançant correu electrònic, sigui com sigui el format en el qual hagin presentat les seves obres.

10.NORMA Editorial es reserva el dret de publicar les pàgines de l'obra guanyadora en mitjans digitals o impresos amb la finalitat de difondre la fallada del concurs.

11.La participació en aquest concurs suposa l'acceptació d'aquestes bases.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada