21 d’octubre 2008

L'exposició "D'Hèrcules a Superman" arriba a Reus

Avui s'ha inaugurat a la ciutat de Reus l'exposició "D'Hèrcules a Superman. Déus i herois de la mitologia grecoromana". Aquesta mostra, inaugurada l'any 2004 al Museu d'Arqueologia de Catalunya i que ja ha estat exposada a diverses ciutats catalanes, es podrà visitar fins al 4 d'abril a la Sala d'Exposicions Temporals del Museu d'Arqueologia Salvador Vilaseca (raval de Santa Anna, 59-Reus).

L'exposició, adreçada, sobretot, a un públic infantil i jove, relaciona els déus i herois de la mitologia grecoromana amb altres icones de la cultura popular del segle XX i ofereix, d'aquesta manera, una visió més propera d'aquests personatges. Així, al costat d'Apol·lo podem trobar, per exemple, Elvis Presley o Leonardo di Caprio; la nina Barbie com a versió actual de la bellesa de Venus/Afrodita o Superman com a versió moderna d'Hèrcules.

Amb motiu de l'exposició, el Museu d'Arqueologia Salvador Vilaseca ha organitzat uns tallers de mitologia adreçats precisament a estudiants de primària i secundària i també al públic familiar. Amb els tallers es pretén aprofundir en la reflexió sobre els vells i els nous mites i herois que mostra l'exposició, que està produïda pel Museu d'Arqueologia de Catalunya i el Consell Català del Llibre per a Infants i Joves, amb la col·laboració de la revista Cavall fort.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada